Rămâi conectat

Actualitate

Peste 20 de milioane de euro în plus pentru instalarea tinerilor fermieri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Peste 20 de milioane de euro în plus pentru instalarea tinerilor fermieri

Bugetul destinat instalării tinerilor fermieri prin măsura 6.1 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) a fost suplimentat cu peste 20 de milioane de euro, a anunţat ministrul Agriculturii, Florin Barbu. „Acest lucru ne permite să oferim sprijinul pentru 484 de noi proiecte ale fermierilor tineri.

Aceştia se vor adăuga celor peste 11.200 de tineri fermieri care deja s-au instalat şi produc româneşte. Şi nu ne oprim aici: alţi 1.900 de tineri au proiecte în implementare, beneficiind de sprijinul oferit prin măsura 6.1”, a transmis ministrul.

Totodată, în perioada imediat următoare, printr-o altă măsură de sprijin destinată tinerilor fermieri (DR 30), vor fi semnate contractele de finanţare pentru aproape 1.300 de tineri, iar alte 2.300 de proiecte sunt în acest moment în procedura de selecţie.

„Mă bucur să văd interesul mare al tinerilor pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură. Avem nevoie de entuziasmul şi determinarea lor pentru a produce alimente de calitate, aici, la noi acasă! Le doresc succes tuturor tinerilor care pornesc afaceri în agricultură şi îi asigur de tot sprijinul echipei de la Ministerul Agriculturii”, a transmis ministrul Agriculturii.

Citește și: Bani nerambursabili pentru 46 de tineri fermieri din zona montană a judeţului Alba

Potrivit datelor MADR, în urma aprobării versiunii 18.1 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) prin Decizia C(2024) 2940 din 26.04.2024, bugetul aferent sub-măsurii 6.1 a fost suplimentat cu valoarea de 20,84 de milioane de euro.

Prin aprobarea rapoartelor de selecţie suplimentare au fost selectaţi pentru finanţare, din Lista proiectelor eligibile fără finanţare aferente sM 6.1 sesiune 01/2021, un număr de 90 de tineri fermieri din zona montană, proiectele având o valoare publică totală de 4,11 milioane de euro, şi 394 de tineri fermieri din zona non-montană, având o valoare publică totală de 16,72 milioane euro.

În anul 2021, accesarea fondurilor nerambursabile prin sub-măsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” s-a bucurat de un interes major din partea tinerilor. Având în vedere fondurile insuficiente şi numărul proiectelor eligibile care au rămas nefinanţate, Autoritatea de Management a iniţiat modificarea PNDR 2014-2020, în vederea suplimentării alocării aferente sub-măsurii 6.1.

În perioada următoare, AFIR va notifica solicitanţii selectaţi pentru finanţare, conform rapoartelor de selecţie suplimentare publicate pe pagina de internet AFIR, în vederea încheierii contractelor de finanţare. Perioada maximă de implementare a planurilor de afaceri este 30 septembrie 2025.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Promisiuni de negociere din partea Ungariei cu România și Bulgaria pentru aderarea la spațiul Schengen terestru

Bera Larisa

Publicat

în

Promisiuni de negociere din partea Ungariei cu România și Bulgaria pentru aderarea la spațiul Schengen terestru Ungaria, care va prelua președinția Consiliului UE pe 1 iulie, a promis să sprijine aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. „Intenționăm să promovăm procesul de extindere Schengen și să ajungem la un consens pentru includerea granițelor terestre ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea