Rămâi conectat

Actualitate

Peste 2.100 de locuri de muncă vacante, pentru români, în Spațiul Economic European

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit datelor furnizate miercuri de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, românii au la dispoziție, prin intermediul rețelei EURES România, 2.166 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European (SEE), cele mai multe joburi fiind oferite de angajatorii din Spania.

locuri de munca vacante1Astfel, Spania caută 801 locuri de muncă: 800 muncitori necalificați în agricultură și un maseur, Danemarca oferă 430 locuri de muncă: 400 culegători de mazăre și 30 culegători de căpșuni, iar Portugalia, 400 locuri de muncă pentru muncitori necalificați în agricultură.

Marea Britanie oferă 390 locuri de muncă: 300 îngrijitori persoane, 60 asistenți medicali, 20 asistenți medicali generaliști, 10 medici de familie — medicină generală; Germania — 111 locuri de muncă: 50 asistenți medicali generaliști, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, 5 asistenți manager, 5 electricieni industriali, doi mecanici industriali, un electrician, un mecanic (mașini prelucrare cauciuc și mase plastice), un mecanic auto (camioane), un visual designer, un brutar; Republica Cehă — 162 locuri de muncă: 50 lucrători în producție (asamblarea aparatelor de aer condiționat), 50 operatori, 50 șoferi transport marfă-internațional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk, un analist suport software.

Slovacia pune la dispoziție 30 locuri de muncă pentru șoferi autocamion transport internațional, în Polonia sunt disponibile două locuri de muncă: un dezvoltator internet și un PHP developer (programator aplicație), în Norvegia un loc de muncă, respectiv doctorand în Departamentul biomedical, iar în Irlanda tot un loc de muncă, de tehnician.

Potrivit ANOFM, persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenției județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau reședință, unde consilierul EURES îi poate îndruma, scrie Agerpres. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea