Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Peste 1800 de titluri noi de carte primite de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în 2023, din donații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 1800 de titluri noi de carte primite de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în 2023, din donații

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba are un bogat fond de carte, ziare și reviste ce s-a constituit în cei 80 de ani ai existenței sale, fie prin achiziție curentă și retrospectivă, fie prin donații, acestea din urmă având o importanță deosebită nu numai pentru îmbogățirea fondului ci și prin atenția pe care comunitatea, scriitorii și instituțiile o acordă bibliotecii noastre.

Citește și: 15 ianuarie: Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Alba Iulia. Evenimente artistice, prezentări științifice și activități educative. PROGRAMUL manifestărilor

În anul 2023, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, pe lângă cele 4425 de unități de bibliotecă achiziționate prin cumpărare și-a îmbogățit colecțiile și prin intermediul proiectului 1.2 Donații, un proiect destinat extinderii fondului de bibliotecă prin donații provenite de la persoane fizice sau de la instituții din țară și străinătate. Prin intermediul donațiilor, colecția bibliotecii s-a îmbogățit pe parcursul anului 2023 cu 1880 de noi titluri.

Printre instituțiile care au donat carte către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba se numără Academia Română, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Biblioteca Metropolitană, Institutul Cultural al Românilor din Voivodina, Centrul Cultural Bucovina, Ambasada Chinei în România, Banca Națională a României, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, etc. Lor li se adaugă persoanele fizice care au contribuit, de asemenea, la îmbogățirea colecțiilor de carte din varii domenii. Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba le mulțumește tuturor donatorilor care au facilitat includerea în colecțiile bibliotecii a numeroase unități de bibliotecă de mare valoare.

Conform dictonului „dar din dar se face Rai”, la rândul ei, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a donat unități de bibliotecă rezultate ca produs final în cadrul unor proiecte proprii sau cărți și reviste provenite din donații, dar care existau deja în număr suficient în colecțiile proprii.

Proiectul 1.2 Donații va continua și în anul 2024 iar cei interesați o pot face în conformitate cu Regulamentul de donație de carte și publicații periodice (ziare, reviste, etc.) al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, regulament ce poate fi consultat pe site-ul bibliotecii la adresa www.bjalba.ro sau primind informații la numărul de telefon 0258811443 și pe adresa de E-mail [email protected].

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își așteaptă și în acest an cititorii, de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00, cu o colecție variată și interesantă de cărți, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, e-Book etc. ce pot fi împrumutate la domiciliu sau în regim de sală de lectură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor Un șofer de 35 de ani din Mogoș este suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor. Citește și: FOTO Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea