Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Peste 1000 de cugireni au sărbătorit Anul Nou 2014 în stradă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La miezul nopții, la cumpăna dintre ani, mai bine de 1.000 de cugireni au ales să petreacă un altfel de Revelion.
Chemați de obiceiul care se poartă de mai bine de 10 ani, au ieșit în stradă să-l întâmpine pe 2014, an de la care locuitorii de la poalele Draganei așteaptă împlinirea multor speranțe.
Revelion de Anul Nou 2014 la CugirAlături de sutele de participanți care au ales să-și petreacă noaptea de Revelion la restaurantele sau barurile din apropiere, localnici de toate vârstele s-au adunat cu sticle de vin și de șampanie în fața Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului” din centrul orașului, pentru a uita o clipă de grijile cotidiene, ca să cicneasca un pahar și să-și ureze încă odată tradiționalul ,,La mulți ani!”.
După săvârșirea în biserică a slujbei religioase speciale de încheiere de an, oficiată de părintele paroh Mircea Giurgea, participanții au asistat la nelipsitul spectacol pirotehnic oferit în direct de către deținătorii amatori de artificii și petarde.
Chiar dacă timp de o jumătate de oră, peisajul arăta desprins parcă dintr-un film cu un oraș aflat în stare de asediu, cu zgomote greu de suportat, fum și mormane de cioburi provenite de la sutele de sticle și pahare sparte, aruncate în fața bisericii și pe carosabil, oamenii s-au retras să-și continue petrecerile, mulțumiți că au trecut sănătoși în noul an.
De remarcat curajul dovedit de câțiva posesori de autoturisme care au înfruntat pericolul de-ași tăia cauciucurile, trecând liniștiți cu mașinile peste grămezile de  cioburi de pe carosabil. Cioburi și gunoaie strânse în cele din urmă de lucrătorii de la serviciul de salubrizare a domeniului public, aparținând primăriei.
Potrivit unor estimări, numărul persoanelor care au petrcut la Revelionul organizat în localitate de către unitățile comerciale sau pensiunile agroturistice din apropierea orașului, s-a ridicat la cca 1.200 de participanți.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=968]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea