Actualitate
Peste 1.500 de persoane din Alba la mitingul pro-Băsescu de la Cluj
Peste 1.500 de persoane din judeţul Alba vor pleca mâine dimineață spre Cluj-Napoca, unde se va desfășura mitingul de susţinere a președintelui Traian Băsescu.
Potrivit liderilor democrat-liberali din județ, alături de reprezentanți din toate organizațiile locale vor și simpatizaţi care și-au exprimat dorința de a participa la manifestare.
”Vom participa fără însemne politice. Dorim să arătăm punctul nostru de vedere asupra deciziilor luate de Guvern în ultimul timp. Norma noastră a fost de 1.000 de persoane însă vom fi mai mulți pentru că a existat această dorinţă. Se pare că vom fi peste 1.500”, a declarat senatorul Alexandru Pereș.
”La mitingul de la Cluj se estimează o participare de aproximativ 50.000 de persoane din toată Transilvania. Sunt convins că la referendum Transilvania va da un vot favorabil continuării drumului spre Occident”, a spus la rândul său Ion Dumitrel.
Participanții la miting se vor deplasa la Cluj cu mașini personale și cu autocare închiriate de la firme din județ. În Alba Iulia plecarea este programată la ora 8.00, din parcarea de lângă .

Actualitate
Vizita președintei Ungariei în România. Marcel Ciolacu: „Trebuie avută o discuție, fără exagerări”
Vizita președintei Ungariei în România. Marcel Ciolacu: „Trebuie avută o discuție, fără exagerări”
Președintele Ungariei, Katalin Novák, face prima vizită într-o țară străină și a ales ca destinație chiar România. Novak a aterizat, joi, la Cluj-Napoca și se pare că va participa la ceremonia la care István Beke şi Zoltan Szőcs, cei doi secui condamnaţi pentru terorism, după ce au fost acuzaţi că au încercat să detoneze o bombă la parada de Ziua Naţională a României, vor fi premiaţi de un ONG cu sediul la Budapesta.
Marcel Ciolacu i-a ordonat lui Bogdan Aurescu să reacționeze, dacă președinta Ungariei va participa la ceremonie.
”Totuși, provocarea nu a avut-o domnul Kelemen Hunor. Trebuie avută o discuție, fără exagerări. Din câte știu, avem un ministru al afacerilor externe. În acest moment, statul trebuie să reacționeze prin Ministerul de Externe.”, a cerut Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.
Cei doi etnici maghiari au fost eliberaţi anul trecut din închisoare, după ce au stat patru ani în spatele gratiilor. Celor doi li se va acorda premiul Pál Vasravi.
István Beke şi Zoltánt Szőcs, lideri locali ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, au fost condamnaţi, pe 4 iulie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la câte cinci ani de închisoare pentru acte de terorism şi instigare la acte de terorism. Aceştia plănuiau un atentat cu bombă la parada de Ziua Naţională a României, la Târgu Secuiesc, în 2015. Tribunalul Braşov a dictat, în iulie 2021, printr-o sentinţă definitivă, eliberarea condiţionată a celor doi, după ce în prealabil Judecătoria Braşov dăduse o decizie similară, dar care nu era definitivă.
Actualitate
Un câine sau o pisică acasă ajută la întărirea imunității copiilor: Ce alte beneficii aduc
Un câine sau o pisică acasă ajută la întărirea imunității copiilor: Ce alte beneficii aduc
Un câine sau o pisică acasă – aceasta este o “educaţie imunitară timpurie” pentru cei mici. Micro-organismele conţinute reglează sistemul de apărare.
Nu trebuie să ne dorim un sistem imunitar puternic, ci unul echilibrat, ne spun specialiştii. Cum îl echilibrăm? Câine ori pisică. Animaluțele vehiculează aşa numitele endotoxine, utile pentru sistemul imunitar uman.
Dr. Brânduşa Petruțescu, medic primar alergolog; „Sunt toxine din interiorul bacteriilor care venite în contac cu sitemul imuntar care declansează un răspuns benefic al sistemului imunitar. Este opus celui patologic din bolile alergice. E bine copiii să vină în contact cu animăluţe. Şi acesta din primul an de viaţă al copilului. Animaluțele sunt o parte din educaţia imunitară.”
Prof univ dr. Veronica Lazăr Facultatea de biologie: „Știţi obiceiurile lor de a-şi pune jucăriile la gură, de a le împrumutat. De a mânca din aceeași farufirie, se pare că acești copii care au mai mulţi fraţi au un sistem imunitar. Mai bine reglat.”
Odată ce veniţi acasă, vă spălaţi pe mâini. În mediul casnic, copiii au nevoie să intre în contact cu toate bacteriile din mediu. Îşi construiesc astfel, corect, sistemul imunitar.
În mediul casnic, peste tot trebuie să existe bacterii şi toxinele acestora. Bacteriile, organisme vii, sunt degradate în mediu. Rămân însă mai multă vreme toxinele acestora. Sunt citite de sitemul imunitar uman permanent. Şi e bine!
Când sunt introduse în organism prin respiraţie ori prin digestie declasează un răspuns imunologic normal. De fapt, ţin ocupat sistemul imunitar şi împiedica răspunsuri aberante de tipul alergiilor ori de tipul bolilor auto-imune.
Aceste microorganisme fac însă şi imuno-reglare. Produc aşa numitele citokine.
Prof univ dr Veronica Lazăr Facultatea de biologie: „Unele cu efect pro-inflamator, altele cu efect anti-inflamator. Dacă sunt echilibrate, e bine, omul e sănătos.”
Pandemia ne-a aratat că important este să avem un sistem imunitar perfect echilibrat! Nici slab, dar nici cu reacţii exagerate. Acesta deoarece reacţiile exagerate – ştim deja de furtună de citokine sau furtună de inflamaţie – determină răspunsuri aberante în infecţii.
Actualitate
ACCIDENT rutier pe DN1, Sebeș – Sibiu: Un microbuz cu 6 persoane s-a răsturnat în Cristian
ACCIDENT rutier pe DN1, Sebeș – Sibiu: Un microbuz cu 6 persoane s-a răsturnat în Cristian
DN 1, km. 323+800, in afara localitatii Cristian, trafic ingreunat, dupa ce un microbuz condus dinspre Saliste spre Cristian, la coborarea de pe Hula Sacelului, s-a rasturnat pe carosabil, blocand sensul Sibiu – Saliste.
Este vorba despre un microbuz destinat transportului de persoane, capacitate 8+1, in care se aflau conducatorul auto, 35 de ani, plus cinci pasageri, toti cetateni straini. Unul dintre pasageri, barbat 43 de ani, va fi transportat la spital, constient.
Microbuzul tracta o platforma pe care se afla un alt microbuz. Cercetarile continua in vederea stabilirii tuturor circumstantelor producerii acestui accident rutier.
Trei echipaje SMURD din cadrul ISU Sibiu au intervenit de urgență pentru acordarea de asistență medicală pentru șase persoane care se aflau într-un microbuz care s-a răsturnat pe DN 1,Cristian.
La fața locului, echipajele SMURD au evaluat medical toate persoanele implicate și au oferit îngrijiri medicale.
O persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 43 de ani a fost transportată la UPU Sibiu cu un traumatism de umăr.
Celelalte cinci persoane au refuzat transportul la spital. Au transmis reprezentanții ISU Sibiu.
-
Opinii - Comentariiacum o oră
20 mai, declarată Ziua Mondială a Albinelor. Misterul dispariției micilor insecte
-
Curier Județeanacum 16 ore
FOTO| Depunerea jurământului de credință a primului preot militar la Jandarmeria Alba. Cine este părintele Dorin Ursu
-
Actualitateacum 21 de ore
Modernizarea Transalpinei de Apuseni: Contract de 15 milioane de euro, reziliat de CJ Alba
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
LIVE VIDEO| PROTEST la Spitalul din Aiud: Care sunt doleanțele celor peste 60 de cadre medicale angajate pe perioada pandemiei
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Cristian Orădan, directorul general Elit: „Păstrăm cu grijă standardele înalte de calitate, pentru a ne consolida poziția de top în industria alimentară”
-
Ştirea zileiacum 18 ore
Medicul Țuhașu, cu lacrimi în ochi la protestul de la Spitalul Aiud: „Suntem cu toții în fața patului unei mame bolnave și anume sistemul nostru de sănătate”
-
Ştirea zileiacum 12 ore
Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț
-
Ştirea Taacum 23 de ore
FOTO ȘTIREA TA| Peisaj dezolant pe drumul județean către Poiana Narciselor: „După festival va trebui să treceți pe la service pentru schimbare bucși, pivoți, planetare, capete de bară”
-
Ştirea zileiacum 18 ore
Protest la Spitalul din Aiud. Medicul Hurani Majid alături de personal: „Trebuie să găsim o soluție, copiii aștia au lucrat aici un an, un an jumate și unii dintre ei au pierdut 5 ani din viață”
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
Restaurarea Palatului Principilor din Alba Iulia: Costuri de 10 ori mai mari, pentru administrația locală, față de cele prevăzute inițial
-
Actualitateacum 18 ore
200 de zile-amendă în valoare de 40.000 de lei pentru fostul deputat AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, după ce a divulgat date din o anchetă pe internet
-
Curier Județeanacum 15 ore
Persoanele angajate temporar, la Spitalul Blaj, pe perioada stărilor de urgență și de alertă, vor putea rămâne angajate definitiv. Anunțul primarului