Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite de la plata unor impozite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor beneficia de scutirea de la plata unor impozite începând cu data încadrării în gradul de handicap.

pers-cu-handicapPotrivit Agerpres, aceștia vor fi scutiți de plata impozitului datorat pentru veniturile din activități independente, veniturile din salarii, veniturile din pensii precum și veniturile din activități agricole, silvicultură și piscicultură.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Hotărâre, modificări și completări ale normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, necesare pentru a actualiza sau clarifica unele prevederi având în vedere modificările survenite asupra legislației fiscale.

Potrivit actului normativ menționat, scutirea de la plata impozitului pe venit se aplică conform documentelor justificative (certificat) pe care contribuabilii trebuie să le depună la Fisc și care atestă încadrarea în gradul de handicap grav sau accentuat.

Documentele menționate trebuie depuse și la angajator.

‘Aceste completări sunt necesare în condițiile în care prin OG nr.4/ 2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/ 2003 privind Codul fiscal a fost instituită scutirea de la plata impozitului pe venit, pentru veniturile din activități independente, veniturile din salarii, veniturile din pensii precum și veniturile din activități agricole, silvicultură și piscicultură, realizate de persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat’, se menționează într-un comunicat al Executivului.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea