Rămâi conectat

Actualitate

Persoanele care se reinfectează cu Covid pot face forme mai grave ale bolii: Ce recomandă specialiștii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele care se reinfectează cu Covid pot face forme mai grave ale bolii: Ce recomandă specialiștii

Pacienții care se reinfectează cu noul coronavirus pot face forme mai grave ale bolii, arată unele studii realizate în mai multe zone ale lumii. De aceea, specialiştii recomandă vaccinarea cu doza 3 chiar şi în cazul persoanelor trecute prin boală.

Medicul Octavian Jurma susţine că ultimele studii arată că vaccinarea oferă protecţie ridicată în faţa variantei Omicron a virusului SARS CoV-2.

„Cea mai bună veste, care vine fără nici o rezervă şi este confirmată deja de numeroase studii independente, este că vaccinarea oferă în continuare o protecţie ridicată faţă de formele grave de boală şi deces iar vaccinarea cu booster ( a 3-a doză) produce o protecţie de 70% inclusiv faţă de infectarea cu Omicron. Veşti bune sunt şi pentru cei trecuţi recent prin Delta care lasă în urmă o protecţie bună faţă de formele grave de boală în cazul infectării cu Omicron chiar dacă nu poate împiedică reinfectarea”, a explicat Octavian Jurma.

Totuşi, specialistul atrage atenţia că vaccinarea este recomandată şi persoanelor trecute prin boală deoarece reinfectarea poate duce la forme mai grave COVID.

„În toate cazurile de infectare este însă preferabilă dobândirea imunităţii hibride prin vaccinare decât reinfectarea. Sunt studii care sugerează că reinfectarea poate duce la forme mai grave de boală iar co-infectarea (infectarea simultan cu multiple tulpini sau virusuri) este un factor agravant mai ales în cazul co-infectării cu gripă”, a precizat Octavian Jurma.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul cazurilor cu varianta Omicron a ajuns în România la 43.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea