Persoane fără locuințe, care au stat în frig, aduse de la Urgențe, de pe străzi sau din gară la Așezământul Social Filantropia din Alba Iulia

Așezământul social ,,Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte, oferă în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute adăpost unui număr de peste 40 de persoane.

Acestea au fost identificate pe stradă sau în gări și beneficiază de găzduire temporară şi cantină socială. Potrivit părintelui coordonator Petru Oneț, în ultimele două zile, la centrul social au fost aduse cinci persoane, două dintre acestea de către personal de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, alte două persoane au venit singure iar o persoană a fost adusă în această dimineață de către paznicii din Gara CFR Alba Iulia.

,,În aceste zile cu temperaturi extrem de scăzute adăpostul este deschis 24 de ore din 24 și încercăm să le oferim beneficiarilor noștri tot ceea ce au nevoie. Aceștia pot rămâne și pe timpul zile în cantina socială unde pe lângă cele două mese pe care le oferim dimineața și noaptea primesc și ceai cald și se pot adăposti de frigul de afară”, a spus părintele coordonator Petru Oneț.

În ultima perioadă la adăpostul de noapte a crescut numărul  persoanelor vârstnice care solicită găzduire. Potrivit reprezentanților centrului, este vorba despre persoane cu vârsta peste 70 de ani și fără acte de identitate: ,,Avem foarte multe persoane vârstnice care ne solicită ajutorul dar din păcate avem o problemă în ceea ce privește stabilirea identității lor pentru că nu dețin acte de identitate. În cazul acestora încercăm să luăm legătura cu familia sau cu persoanele aparținătoare”, a mai spus părintele coorodonator.

Așezământul social ,,Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte are o capacitate de 50 de locuri. Beneficiari ai centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări. Acestora li se oferă servicii de primire, găzduire temporară şi cantină socială, îngrijire și igienizare. De asemenea, persoanele găzduite aici primesc și consiliere, suport emoţional, sunt informate și orientate pentru a se putea integra socio – profesional. Beneficiarii sunt însoţiți pentru obţinerea unor documente şi acte de identitate sau stare civilă, primesc ajutor material, îmbrăcăminte și asistenţă moral – religioasă.

Adăpostul de noapte a fost înfiinţat în 2008 și funcţionează pe baza parteneriatului dintre Consiliul Local Alba Iulia prin Direcţia de Asistenţă Socială, Consiliul Judeţean Alba prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

 Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...