Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Persoane cu dizabilități din Alba Iulia, la plimbare cu bicicletele prin Şanţurile Cetăţii Alba Carolina

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pesoane cu handicap biciclete Alba IuliaPersoanele îngrijite din cadrul Aşezământului social pentru persoane cu handicap „Sf. Meletie” Alba Iulia au participat joi, 20 iunie, la activitatea „Pedalează pentru o sănătate mai bună”. Persoanele cu handicap s-au plimbat cu bicicletele pe traseul special amenajat din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina. Bicicletele necesare pentru desfăşurarea acestei activităţi au fost puse gratuit la dispoziţia persoanelor cu handicap de către firma S.C. Stromteh SRL.

 „Prin această activitate am dorit să încurajăm persoanele cu handicap să facă mişcare şi să demonstrăm că activitatea fizică, de intensitate moderată, poate fi extrem de plăcută dacă este practicată în mod constant alături de prieteni, în natură sau în timpul liber” a precizat Marcela Ionele, coordonatorul Aşezământului social „Sf. Meletie”.

Potrivit Asociației Filantropia Ortodoxă Alba, „activitatea de ieri a fost inclusă în campania „Zilele Filantropiei”, organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în perioada 10 iunie – 10 iulie 2013.

Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sf. Meletie” Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2008 şi funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Acesta are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap. În cadrul aşezământului social sunt oferite gratuit servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială. De serviciile centrului beneficiază lunar 40 de persoane cu handicap”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea