Peripețiile unui tânăr din Turkmenistan, student în România. Care este motivul pentru care a fost trimis acasă după doi ani de la începerea cursurilor
Peripețiile unui tânăr din Turkmenistan, student în România. Care este motivul pentru care a fost trimis acasă după doi ani de la începerea cursurilor
Un tânăr din Turkmenistan, care a venit în țară pentru studii, a fost returnat de pe teritoriul ROmâniei, din cauză că nu a promovat anul universitar. Acesta a dat în judecată Inspectoratul pentru Imigrări, însă a pierdut procesul.
Tânărul a ajuns în România la data de 1 februarie 2020, cu scopul de a merge la studii, fiind înscris la Universitatea din Petroșani – Facultatea de Calculatoare. A rezistat în țara noastră circa 2 ani și jumătate, Inspectoratul de Imigrări hotărând în iunie 2022 să îl returneze în țara de origine.
Bărbatul a contestat hotărârea, dar nu a avut suficiente argumente pentru a convinge instanțele de judecată. Tânărul a susținut că perioada de după ce a ajuns in Romania „a fost cea mai neagră etapă din viața sa întrucât a coincis cu extinderea pandemiei, restricționarea tuturor activităților, colaps financiar si imposibilitatea de a munci, plus suspendarea cursurilor facultății”.
Dorea să muncească în România și să își continue studiile
Deşi a obţinut permis de şedere pentru studii la data de 12 martie 2020, a realizat ca este necesar să muncească pentru a se putea susţine în Romania. „După 2 luni de lucru în Hunedoara a plecat la București, unde a găsit loc de muncă fiind respectat și apreciat de angajator și de colegii săi. Când a aflat despre această decizie de returnare, a comunicat-o imediat angajatorului, care i-a promis că va demara procedura pentru a obţine documentele necesare să poată munci în cadrul societăţii sale”, a completat tânărul din Turkmenistan.
Acesta dorea să muncească în mod legal în Romania și să se înscrie din nou la facultate. În luna mai a acestui an, Universitatea din Petroşani a transmis Biroului pentru Imigrări al judeţului Hunedoara faptul că tânărul a fost exmatriculat, acesta nepromovând nici măcar anul pregătitor de limbă română (2020-2021).
Returnare în 30 de zile
„Prin urmare, la data de 7 iunie 2022, în urma reanalizării situaţiei reclamantului din nouă perspectivă, s-a constatat că a devenit subiectul măsurii de revocare a dreptului de şedere temporară în România, ca și consecinţă a dispariţiei condiţiei legale speciale principale a calităţii sale de student (în sensul de cetăţean străin venit în scop de studii, la nivel de licenţă)”, a transmis Biroul de Imigrări.
Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că problemele invocate de acesta sunt aprecieri personale „și nu îl exonerează de obligația de a respecta prevederile legislației din România”.
„Returnarea de pe teritoriul României nu este o sancţiune administrativă care să presupună aplicarea principiului proporţionalităţii, ci este o măsură obligatorie pe care Inspectoratul General pentru Imigrări este obligat să o dispună atunci când constată şederea ilegală a străinilor”, a susținut instanța de judecată, care a menținut, definitiv, măsura de obligare de a părăsi ţara în termen de 30 de zile de la data comunicării deciziei.
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor
Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor
Seara de Sfântul Andrei este plină de tradiții și superstiții adânc înrădăcinate în cultura românească. Sărbătoarea acestui sfânt, proclamat Ocrotitorul țării, este una deosebit de importantă, marcând o zi nelucrătoare în România.
Sfântul Andrei, originar din Betsaida și fratele lui Simon Petru, a fost un pescar care a ales viața în celibat. El a devenit ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și, recunoscându-l pe Hristos ca Mesia, a fost numit „primul chemat”.
Legătura sa cu România este puternică, fiind considerat primul propovăduitor al Evangheliei în rândul strămoșilor noștri daco-romani. După predica în această țară, s-a stabilit în Patras, unde a fost martirizat.
CITEȘTE ȘI: MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei
Moaștele sale sunt prezente în mai multe lăcașuri sfinte din România, inclusiv la Mănăstirile Secu, Neamț, Hurezi, Pestera Sfântului Andrei, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.
Tradițiile și superstițiile din noaptea de Sfântul Andrei sunt variate și fascinante. Se crede că în această noapte, lupii pot vorbi, iar cei care îi aud se confruntă cu moartea. În Bucovina, se spune că „umblă strigoii”, aducând haos și furând din viața oamenilor.
Fetele necăsătorite recurg la diverse practici de divinație în această noapte. De exemplu, prepară „turta lui Andrei” și se așteaptă să-și vadă alesul în vis. Alte obiceiuri includ metoda oglinzilor, metoda paharului cu apă și coborârea lumânării în fântână.
Punerea grâului la încolțit este o tradiție importantă, asociată cu belșugul și prosperitatea familiei. Semnificația grâului se extinde și în viața sentimentală, fetele punând la încolțit 41 de boabe pentru a-și visa viitorul partener.
În ansamblu, sărbătoarea Sfântului Andrei aduce comunitatea românească mai aproape de tradițiile sale, combinând aspecte religioase cu elemente folclorice și superstițioase.
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Lista păcatelor – “Cele 177 de păcate”, conform învăţăturilor creștin-ortodoxe
-
Opinii - Comentariiacum 14 ore
MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2023. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Actualitateacum 3 ore
MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei
-
Ştirea zileiacum o oră
LEGENDA Marelui Lup Alb, cel care îl călăuzea pe Sfântul Apostol Andrei pe tot parcursul său înspre sanctuarele dacice
-
Actualitateacum 11 ore
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor: Legende dacice, obiceiuri, tradiţii păgâne și creștine de Sântandrei