Rămâi conectat

Ştirea zilei

PERICOL pe Transalpina, noaptea sau pe timp de ceață. Plăcuţele reflectorizante, supranumite ”ochi de pisică”, au fost furate la doar o zi după ce au fost montate pe parapeţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Siguranța rutieră a fost pusă în pericol după ce zeci de plăcuţele reflectorizante, supranumite ”ochi de pisică”, au fost furate de pe marginea DN 67 C, Novaci-Rânca, la o zi după ce au fost montate pe parapeţi. Fără acestea, şoferii nu văd marginea drumului, pe timp de noapte sau dacă e ceaţă.

Poliţiştii fac o anchetă pentru identificarea persoanelor care au furat elementele reflectorizante montate luni de drumari pe parapeţii de pe tronsonul dintre Novaci şi Rânca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu susţin că au montat, luni, 50 de ”ochi de pisică”, iar 30 au dispărut până marţi dimineaţa.

”Au furat undeva în jur de 30 de bucăţi, din 50. Ei sunt puşi unul la doi metri, deci pe o distanţă de 60 de metri. Au furat din două locuri, pe tronsonul Novaci-Rânca. Dintr-un loc i-au furat pe toţi, iar dintr-un loc jumătate, cred că a trecut vreo maşină şi s-au oprit. I-am montat luni şi marţi dimineaţa am constatat că nu mai sunt. Momentan, nu putem să montăm alţii, pentru că nu avem, va trebui să fie făcută procedura de achiziţie, să cumpărăm alţii, trebuie să fie făcută licitaţie, că vin la pachet cu parapetele, nu vin separate. Nu poţi face un calcul ca prejudiciu, pentru că ei sunt piesă din parapet”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristi Tudor, reprezentantul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu.

Potrivit acestuia, hoţii au dat dovadă de inconştienţă, punând în pericol siguranţa traficului rutier.

Cristi Tudor a spus că participanţii la trafic pot avea dificultăţi, mai ales în nopţile cu ceaţă când este vizibilitate redusă, deoarece nu văd marginea drumului, rolul plăcuţelor reflectorizante fiind acela de a ghida şoferii.

”Pur şi simplu le fură să şi le pună la căruţe, că sunt reflectorizante, le-au furat să şi le pună în curte, să-şi delimiteze proprietăţi, să vadă să intre în curte. Nu au fost demontaţi, ca să zici că îi vând undeva, pur şi simplu i-au rupt. Nu este uşor, au folosit rangă, levier. Cu mâna goală nu se poate. Sunt de plastic, nici măcar la fier vechi nu pot fi duşi. Pur şi simplu să facă rău sau să-i pună prin curte de sărbători. Gestul este incalificabil, inconştienţă maximă din partea lor. Nu s-au gândit că pun în pericol vieţile altor oameni ”, a mai precizat Cristi Tudor.

Sursa: mediafax.ro

Sursa foto: facebook Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea