Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Performanțe atletice extraordinare în “Mica Romă”! Mihaela Blaga și Andreea Bogdan (CSȘ Blaj) – campioane naționale la Under 20

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanțe extraordinare reușiite de atletele din “Mica Romă”, Mihaela Blaga și Andreea Bogdan devenind campioane naționale!

Duminică, în proba de 3000 de metri, Mihaela Blaga a devenit vicecampioană națională, cu rezultatul 9:37.19 (PB), iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Iulia Mărginean (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj) –cu timpul 9:59.58.

De asemenea, Bogdan Mihai Popa (LPS Alba Iulia, antrenor Ana Rodean) – atlet în vâstă de 17 ani s-a casat pe locul 14 în proba de 800 metri, cu rezultatul 2:03.51 (PB, albaiulianul participând la o categorie superioară de vârstă, deși este junior 2).

Mihaela Maria Blaga (18 ani), atletă legitimată la CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) a devenit campioană națională în proba de 5000 metri a junioarelor 1, din etapei finale a Campionatului Național Under 20 și proba combinate Under 20, de la Cluj-Napoca. Cursa, abordată în premieră de eleva antrenoarei Cristina Man, s-a desfășurat pe “Cluj Arena”, iar timpul înregistrat de atleta din “Mica Romă” a fost 17:56.96. Și Andreea-Maria Bogdan a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, adjudecându-și aurul în proba de 3000 de metri obstacole, de asemenea, o premieră pentru sportiva din Blaj o participare într-o asemenea probă, rezultatul înregistrat fiind 11:40.39. Iulia Mărginean (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj) – a cucerit medalia de bronz pe distanța de 1500 de metri, cu rezultatul 4:31.17.

“Sunt rezultate excelente, în condițiile în care fetele au luat medaliile de aur la primele curse pe respectivele distanțe. La Mihaela am abordat această distanță întrucât ne pregătim de Campionatul Mondial Under 20, de peste o lună, de la Cali, Columbia, ce va fi la altitudine. Tocmai din acest motiv, o să urmeze un cantonament centralizat, la Piatra Arsă, și nu vom participa la Balcaniadă”, a spus Cristina Man (vicepreședintele FRA).

Tot pe Someș au concurat și mărșăluitoarele albaiuliene Elisabeta Elena Sunzuiană și Alexia Hațegan (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia), în proba de 10.000 metri marș. Elisabeta (pregătită de Mihaela Vlas) a terminat pe poziția a 5-a, cu 59:44:15, iar Alexia (antrenată de Ana Rodean) – a fost descalificată. Cătălin Bantea (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia, pregătit de Ana Rodean) a fost al 6-lea în proba masculină de 5000 metri, cu rezultatul 19:07.25 (din postura de debutant).

În urmă cu o săptămână, la Craiova, Mihaela Blaga a devenit campioană națională la tineret și s-a clasat pe treapta a treia a podiumului la seniori în proba de 3000 de metri obstacole. Timpul înregistrat, 10:32.48 (PB), reprezintă totodată îndeplinirea barajului de participare la Campionatul Mondial Under 20, de la Cali (Columbia). În mai, Andreea Bogdan a fost vicecampioană națională la juniori 2, în proba de 2000 metri obstacole, iar la mijlocul lunii iunie a încheiat pe locul al 4-lea, din postură de debutantă, la Campionatele Balcanice Under 18 din Muntenegru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea