Rămâi conectat

Sport

Performanţă în premieră pentru campioană! Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei României, eliminând CSM Bucureşti!

Publicat

în

Pentru prima dată în istoria clubului, Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei României, unde va întâlni Ştiinţa Bacău, după ce a eliminat CSM Bucureşti, în faţa căreia a cedat un singur set în două meciuri!

Accederea în ultimul act s-a produs după o dublă victorie, Volei Alba Blaj impunându-se şi în capitală cu 3-1 (20-25, 25-14, 25-20, 25-23), succes ce s-a adăugat celui clar obţinute în tur, în Sala „Timotei Cipariu”, scor 3-0.

Cea de-a doua semifinală, între CSM Târgovişte şi Ştiinţa Bacău, a derulat, miercuri, partida retur, scorul fiind de 2-3, pe seturi 22-25, 18-25, 28-26, 25-18, 11-15. În tur, Ştiinţa Bacău câştigase cu scorul de 3-1 (25-22, 24-26, 25-7, 25-19), astfel că, având dublă victorie, se califică în finala Cupei României.

Elit - Gustul Desăvârșit

În sferturi, Volei Alba Blaj a eliminat SCM Piteşti, CSM Târgovişte pe Unic Piatra Neamţ, Ştiinţa Bacău a trecut de Penicilina Iaşi, iar CSM Bucureşti de Dinamo Bucureşti.

Finala Cupei României va avea loc în manşă unică, în 30 aprilie.

În 2016, trofeul a fost câştigat de CSM Târgovişte, care a disputat finala cu CSM Bucureşti.

Este o performanţă notabilă pentru campioana din „Mica Romă”, care va întâlni în 30 aprilie pe învingătoarea dintre CSM Tîrgovişte şi Ştiinţa Bacău. Formaţia lui Darko Zakoc are posibilitatea să cucerească eventul intern, fiind în postura de lider distanţat al Diviziei A1. Condusă cu 1-0 (20-25), gruparea blăjeană a remontat spectaculos şi-a adjudecat următoarele două seturi (25-14, 25-20), astfel că soarta calificării s-a tranşat, rezultatul final nemaicontând decât pentru statistică. Mai mult,cu moralul „sus”, Blajul şi-a trecut în cont şi victoria!

Darko Zakoc a început cu o distribuţie în care s-au găsit Djuric şi Lazic, ce le-au substituit pe titularele obişnuite Samara Rodrigues şi Nadja Ninkovic. Primul set a fost dominat de gazde care au început debordant şi de la 6-6 s-au distanţat pe tabelă, conducând confortabil la un moment dat, cu 16-9 la al doilea time-out tehnic.

Zakoc a schimbat liniile şi cu totul altfel au stat datele problemei în al doilea set, în care Volei Alba Blaj a avut iniţiativa, jucând la nivelul aşteptat. De la 4-4, vizitatoarele au realizat 7 puncte consecutive apoi au condus în permanenţă. Firesc, cursul jocului s-a modificat substanţial, echipa din „Mica Romă” aflându-se în prim-plan şi după 16-8 la al doilea time-out tehnic, a reuşit să egaleze situaţia pe tabelă.

Al treilea set a devenit astfel decisiv, fiind unul pe muchie de cuţit până la 17-17, când iarăşi Blajul a găsit resurse şi a bifat 5 puncte consecutive şi s-a îndreptat spre îndeplinirii obiectivului!

CSM București (5 puncte din serviciu, 42 din atac și 15 din blocaj). Din sextetul de bază au făcut parte: Sofija Medic (6 puncte), Nicole Koolhaas (8 puncte), Bernadett Dekany (9 puncte), Jelena Alajabeg (20 puncte), Julia Milovits (2 puncte),  Nikola Radosova (puncte 12) și libero-ul Luna Carocci. Antrenorul Ferhat Akbaș a mai făcut și următoarele schimbări: Alice Kapelovies, Alexia Căruțașu, Adina Roșca (1 punct), Ariana Pîrv (1 punct), Lucille Charuk (2 puncte) și libero-ul Andreea Ispas.

CS Volei Alba Blaj (11 puncte din serviciu, 48 din atac și 14 din blocaj). Echipa adversă a început jocul în următoarea formulă: Adina Șalaoru (15 puncte), Ana Antonijevic (5 puncte), Dubravka Djuric (4 puncte), Rebecka Lazic (8 puncte), Tatsiana Markevich (7 puncte), Nneka Onyejekwe (7 puncte) și libero-ul Marina Vujovic. Au mai intrat Ana Grabac (1 punct), Nadja Ninkovic (11 puncte), Rodriguez de A (15 puncte).

 

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero), Dubravka Djuric, Rebecka Lazic, Tatsiana Markevich ; au mai intrat Samara Rodrigues, Nadja Ninkovic; Ana Grbac, Lisa Kramer, Ana Maria Berdilă.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Mâine pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj | Se termină chinul…

Publicat

în

Oficial, Unirea Alba Iulia abordează ultimul meci al acestei ediții din postura de retrogradată în Liga a 4-a, un moment dezolant pentru istoria clubului din Cetatea Marii Uniri.

Sâmbătă, de la ora 18.00, pe “Cetate” este reprezentația de final a acestei staguni chinuitoare, cu Sănătatea Cluj (locul 6, 33 de puncte), adversar care în urmă cu o lună a administrat fostei prim-divizionare un rușinos “set la zero”. (Ne)oficial, Unirea Alba Iulia va continua de la toamnă tot la acest nivel, prin primirea unul loc sub soarele celei de-a treia scene. “Alb-negrii”, penultimii în ierarhia Seriei a 9-a, cu 26 de puncte, au retrogradat, pe hârtie, săptămâna trecută, în urma remizei de la Reghin (aveau nevoie de victorie), chiar dacă au 4 runde fără eșec (10 puncte acumulate). Vor absenta Oluwaseun și Fetița – suspendați, va reveni Cîrloanță.

Ne dorim să câștigăm, cu toate că avem probleme în compartimentul ofensiv. Suntem motivați să ne impunem pentru că ultima impresie contează”, a punctat Marcel Rusu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se va trage cortina, va veni vacanța, însă vara se anunță una incitantă pentru Alba Iulia fotbalistică: preluarea clubului de către Primărie, prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia (a se citi confirmarea primirii locului, rezolvarea aspectelor juridice, hotărâri de CL în acest sens, cesionarea dreptului de participare, nou proiect etc.).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, CS Ocna Mureș – Sticla Turda | Bate vântul de vacanță

Publicat

în

Sâmbătă, la ora 18.00, este ultima rundă din play-off-ul Seriei a 9-a, între CS Ocna Mureș (locul 8, 30 de puncte) și Sticla Arieșul Turda (‘lanterna roșie”, cu 21 de puncte).

O întâlnire peste care adie aerul de vacanță, miza fiind doar orgoliul echipei conduse de Paul Ciucă în compania unui oponent deja resemnat și retrogradat (3 eșecuri la rând). Ocnamureșenii încheie al doilea sezon consecutiv pe a treia scenă, dar au de luat o revanșă în plan moral, după seria dezamăgitoare din ultimele 5 jocuri (trei înfrângeri la rând, un punct și un gol, 1-15 golaveraj!). Va lipsi Cioară – probleme cu serviciul.

Am evitat retrogradarea, deci principalul obiectiv este realizat. Însă ultima lună a fost una sub așteptări, am cam stricat imaginea clădită în cea mai mare parte a campionatului, iar cauzele sunt mai multe, nu una singură. În ultimul meci vom încerca să lăsăm o impresie bună, să plece suporterii bucuroși acasă”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Luni, 30 mai, în „Arini”, selecție cu Ion Geolgău pentru clasa de fotbal (a V-a) de la LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș

Publicat

în

Federația Română de Fotbal, Primăria Municipiului Sebeș și LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, în colaborare cu CJ Alba, ISJ Alba și AJF Alba, organizează luni, 30 mai, pe Stadionul „Arini”, de la ora 16.00, o acțiune de selecție pentru constituirea unei clase (a V-a) de fotbal (băieți născuți în anii 2011, 2012).

Cu acest prilej, un proiect pilot la nivel național, în Alba va fi prezent Ion Geolgău (manager departament scouting FRF). „Tragem speranță că vom reuși să ne atingem dezideratele, respectiv să descoperim la selecție tineri promițători. Așteptăm peste 30 de participanți”, a spus Doru Oancea, director adjunct al instituției de învățământ din Sebeș.

În momentul demarării acțiunii de promovare a evenimentului, erau fixate posibile acțiuni similare la Alba Iulia (pe „Cetate”), Aiud sau Zlatna, pe parcursul a două zile, fiind așteptați și Mihai Stoichiță (președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF), Lucian Sânmărtean (manager sportiv al loturilor de juniori) și Miodrag Belodedici (membru în comisia tehnică a FRF). Însă participarea nu a fost la nivelul scontat, astfel că selecția se va derula într-o singură zi.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la toamnă, anul școlar 2022/2023, se va înființa o clasă cu specific “fotbal” la Liceul cu Program Sportiv “Florin Fleșeriu” Sebeș. Pentru realizarea acestui deziderat se mizează pe implicarea Federației Române de Fotbal și a Primăriei Municipiului Sebeș.

Ne dorim să creăm o clasă de fotbal, începând de la clasa a V-a, respectiv pentru jucători născuți în anul 2011. Să ajungem la nivel județean să luăm unii dintre cei mai buni copii. FRF se va ocupa prin departamentul de scouting de selecția acestor tineri, cu care vom lucra pe baza unei metodologii oferite de FRF. Primăria ne va susține cu cazare și mâncare gratis la internatul liceului”, a spus Doru Oancea în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM. Doru Oancea este în acest moment antrenor la  nder 17 a LPS Sebeș, dar și la Industria Galda de Jos, clasată pe locul secund în Liga a 4-a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare