Rămâi conectat

Actualitate

Pentru străini mumă, pentru români ciumă: Compania Lufthansa primește ajutor de la stat din România. 1.3 euro pentru fiecare din cele 101.160 de locuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma accesării sprijinului listat de Consiliul Județean Sibiu, compania de transport aerian Lufthansa va relua frecvența zilnică a zborurilor Sibiu – Munchen urmând ca în programul de operare aferent sezonului de iarnă 2021 să atingă un nivel de 12 frecvențe săptămânale, din 1 iulie.

Consiliul Județean Sibiu și Deutsche Lufthansa AG au încheiat contractul de acordare a ajutorului financiar în baza Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID–19, autorizată de Comisia Europeană prin Decizia nr. SA59156, emisă la 20 noiembrie 2020.

Potrivit unui comunicat transmis de CJ Sibiu, compania aeriană Deutsche Lufthansa AG a fost prima companie care a accesat această măsură de sprijin, după publicarea anunțului.

Practic, Lufthansa va primit câte 1,3 euro pentru fiecare din cele 101.160 de locuri pentru o perioadă de 12 luni consecutive, începând cu 1 iulie.

„Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat al Comisiei Europene a constituit o pârghie în asigurarea unei redresări mai rapide a acestui sector afectat în urma pandemiei, menținând totodată condițiile de concurență echitabile pe piața unică. Schema de ajutor încurajează companiile aeriene să aloce un minim de 50% din capacitatea avută în anul 2019 pentru a o putea accesa. Iată că în cel mai scurt timp am putut semna un prim contract cu compania aeriană germană Lufthansa și sperăm că vor urma și alte contracte. În cazul companiei Lufthansa, aceasta și-a asumat o capacitate de operare la și de la Aeroportul Internațional Sibiu de 65% față de capacitatea alocată în anul 2019 și va primi câte 1,3 euro pentru fiecare din cele 101.160 de locuri pentru o perioadă de 12 luni consecutive, începând cu data de 1 iulie”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Obiectivul principal al acestei scheme este acela de restabilire graduală a cererii în ceea ce privește relansarea traficului la și de la Aeroportul Internațional Sibiu, precum și de a minimiza impactul economic resimțit puternic de către industria aviatică provocat de pandemia COVID-19.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea