Rămâi conectat

Politică Administrație

Pentru că și-a angajat soția la biroul parlamentar, Președintele CJ Sibiu condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, pentru că în perioada octombrie 2009 – februarie 2011, pe când era deputat, și-a angajat soția la cabinetul parlamentar.

Condamnarea demnitarului a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Sectia Penală în urmă cu nouă luni, însă Cindrea a atacat cu apel decizia, dar zilele trecute ÎCCJ a respins acțiunea, păstrând pedeapsa un an de închisoare pentru conflict de interese.

Lui Cindrea nu i se interzic drepturi civile, astfel încât el poate candida din nou la alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Totuși, președintele CJ Sibiu a fost obligat la plata sumei de 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat și la încă 100 de lei, cheltuieli de judecată rezultate în urma apelului formulat la prima sentință.

 

În aceași speță, Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate lui Ioan Cindrea

Parcursul cazului Ioan Cindrea este atipic. Pentru același fapte pentru care acum a fost condamnat, sesizate în 2011 procurorilor de către Agenția Națională de Integritate, Președintelui CJ Sibiu, care a atacat respectivul raport în instanță, i s-a dat dreptate și pe fond, la Curtea de Apel Alba Iulia și la contestație, la ÎCCJ.

În martie, anul acesta, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv și irevocabil că raportul ANI trebuie anulat. În iunie, însă, speța a fost repusă pe rolul instanței, de data aceasta în cadrul Secției penale, în urma rechizitoriului întocmit de procurori. (BT)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea