Rămâi conectat

Politică Administrație

Pentru a nu se întrerupe transportul public, mâine, ședință extraordinară la Consiliul Local Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul de Hotărâre privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, ce se va încheia între Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local și Societatea de Transport Public SA – Alba Iulia va fi pus din nou în dezbaterea consilierilor locali, într-o ședință extraordinară convocată pentru mâine (miercuri, 8 august), de la ora 13.00, după ce în ședința de astăzi a fost respins, neîntrunind majoritatea.

Fiind primul de pe Ordinea de Zi a ședinței de astăzi dar, probabil, și pentru că era vorba despre contractul cu o firmă cu care nu este foarte indicat să te asociezi din cauza unor cercetări în curs de derulare de către DNA, consilierii au trecut destul de superficial peste el, fără să ceară precizări, 7 dintre ei abținându-se și astfel proiectul a fost respins.

Au rămas însă destul de descumpăniți în momentul în care au aflat că această respingere ar putea însemna sistarea transportului public local și, la sfârșitul ședinței unii dintre ei chiar și-au exprimat regretul că nu au cerut detalii despre contractul ce ar trebui în mod obligatoriu să se încheie astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să se deplaseze în următoarea perioadă pe jos sau cu propriile autoturismele.

Iată opinia primarului Mircea Hava cu privire la respingerea proiectului de hotărâre:

Potrivit raportului de specialitate ”prin adresa nr. 227/2012 a Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia-Transport Local s-a transmis contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local, prin curse regulate. Prin adresa nr. 229/2012 a Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia -Transport Local s-a comunicat raportul procedurii nr. 209/2012 a Comisiei de evaluare prin care oferta declarată câștigătoare a contractului având ca obiect delegarea de gestiune a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate este cea depusa de Societatea de Transport Public Local SA Alba Iulia cu sediul in municipiul Alba Iulia, B-dul Republicii nr. 27, jud. Alba. În conformitate cu prevederile art.30 alin.3 din Legea nr. 51/2006 contractele de delegare a gestiunii se aprobă prin hotărâri de atribuire adoptate de autoritățile deliberative ale unităților administrativ-teritoriale și se semnează de primari, de preşedinţii consiliilor judeţene sau, după caz, de preşedinţii asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilități publice, în numele și pe seama unităților administrativ-teritoriale membre în baza mandatului acestora. De asemenea, conform prevederilor art.30 alin 13 din Legea nr. 51/2006 contractul de delegare a gestiunii va fi însoțit în mod obligatoriu de următoarea anexă: inventarul bunurilor mobile și imobile, proprietate publică sau privată a unităților administrativ- teritoriale aferente serviciului. Față de cele prezentate mai sus considerăm oportun proiectul de hotărare cu privire la aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane, prin curse regulate, aprobarea inventarului bunurilor domeniului public și privat care vor fi concesionate operatorului precum și acordarea mandatului pentru semnarea în numele și pe seama unităților administrativ teritoriale a contractului de delegare a gestiunii de către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare – Alba Iulia Transport Local”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea