Ziarul Unirea

Pentru a nu se întrerupe transportul public, mâine, ședință extraordinară la Consiliul Local Alba Iulia

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Proiectul de Hotărâre privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, ce se va încheia între Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local și Societatea de Transport Public SA – Alba Iulia va fi pus din nou în dezbaterea consilierilor locali, într-o ședință extraordinară convocată pentru mâine (miercuri, 8 august), de la ora 13.00, după ce în ședința de astăzi a fost respins, neîntrunind majoritatea.

Fiind primul de pe Ordinea de Zi a ședinței de astăzi dar, probabil, și pentru că era vorba despre contractul cu o firmă cu care nu este foarte indicat să te asociezi din cauza unor cercetări în curs de derulare de către DNA, consilierii au trecut destul de superficial peste el, fără să ceară precizări, 7 dintre ei abținându-se și astfel proiectul a fost respins.

ELIT

Au rămas însă destul de descumpăniți în momentul în care au aflat că această respingere ar putea însemna sistarea transportului public local și, la sfârșitul ședinței unii dintre ei chiar și-au exprimat regretul că nu au cerut detalii despre contractul ce ar trebui în mod obligatoriu să se încheie astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să se deplaseze în următoarea perioadă pe jos sau cu propriile autoturismele.

Iată opinia primarului Mircea Hava cu privire la respingerea proiectului de hotărâre:

Potrivit raportului de specialitate ”prin adresa nr. 227/2012 a Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia-Transport Local s-a transmis contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local, prin curse regulate. Prin adresa nr. 229/2012 a Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia -Transport Local s-a comunicat raportul procedurii nr. 209/2012 a Comisiei de evaluare prin care oferta declarată câștigătoare a contractului având ca obiect delegarea de gestiune a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate este cea depusa de Societatea de Transport Public Local SA Alba Iulia cu sediul in municipiul Alba Iulia, B-dul Republicii nr. 27, jud. Alba. În conformitate cu prevederile art.30 alin.3 din Legea nr. 51/2006 contractele de delegare a gestiunii se aprobă prin hotărâri de atribuire adoptate de autoritățile deliberative ale unităților administrativ-teritoriale și se semnează de primari, de preşedinţii consiliilor judeţene sau, după caz, de preşedinţii asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilități publice, în numele și pe seama unităților administrativ-teritoriale membre în baza mandatului acestora. De asemenea, conform prevederilor art.30 alin 13 din Legea nr. 51/2006 contractul de delegare a gestiunii va fi însoțit în mod obligatoriu de următoarea anexă: inventarul bunurilor mobile și imobile, proprietate publică sau privată a unităților administrativ- teritoriale aferente serviciului. Față de cele prezentate mai sus considerăm oportun proiectul de hotărare cu privire la aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane, prin curse regulate, aprobarea inventarului bunurilor domeniului public și privat care vor fi concesionate operatorului precum și acordarea mandatului pentru semnarea în numele și pe seama unităților administrativ teritoriale a contractului de delegare a gestiunii de către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare – Alba Iulia Transport Local”.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Consilierii județeni PSD Alba: Eșec la licitația CJ Alba privind transportul public de persoane. Soluția propusă de PSD

Conducerea Consiliului Județean Alba înregistrează un prim eșec la licitația privind transportul public de persoane prin curse regulate, după ce… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 Comentarii

dolfi 7 august 2012 at 17:07

he he he… cum deranjeaza cineva prietenii lui hava, cum apar amenintarile… sunt curios ce urmeaza? Nenea containerescu ne ameninta ca nu ne mai ridica gunoiul? sau poate tovarasul szabou ne pune interdictie la traversat cetatea?
Faina clica asta… Cum nu i se aproba unuia mai multe fonduri, cum se supara si-si ia „jucariile” si pleaca…

gigi 7 august 2012 at 17:36

Te miri? Eu nu

VV 7 august 2012 at 17:42

Mai bine sa ramanem fara transport public …

@VV 7 august 2012 at 17:54

Cum sa spui ca mai bine sa ramanem fara transport public? Ce oameni pot fi in jurul nostru. TEROARE!

HH33 7 august 2012 at 18:28

Bai frate… daca nu stergea administratorul ce a scris poate ca-i dadeai dreptate. Insa in ultima vreme se poate observa pe acest forum ca toate comentariile anti PDL sunt cenzurate deci in concluzie putem spune ca orientarea actuala a ziarului Unirea este pro PDL.

Administrator 7 august 2012 at 18:35

Serios? De cand poti face afirmatii calomnioase cu privire la orice persoana sub protectia anonimatului? Afirmatiile calomnioase, insultele etc. care aduc atingere onoarei, deminitatii, cinstei, reputatiei unei persoane, vor fi sterse de pe acest forum. E drept, in cazul persoanelor publice, a politicienilor in spcial au fost si sunt permise comentarii care sar putin calul, dar asta nu inseamna ca iti dam dreptul sa transformi acest forum intr-o toaleta publica. PUNCT.
Pe viitor, asa cum recomanda Agentia de Monitorizare a Presei, ar fi de dorit sa se se modereze toate comentariile inainte sa apara pe site, asa cum deja se procedeaza la alte publicatii.

Cetatean 7 august 2012 at 18:48

Daca ati decis sa luati atitudine impotriva celor care transforma forumul in „toaleta publica”, va felicit!

Alex Danila 7 august 2012 at 22:22

Bai VV,poate ca tu nu folosesti transportul in comun,dar sunt miide oameni care-l folosesc zilnic in Alba Iulia,si care depind de el!!!!!Nu e vorba de PDL sau USL,dar e un lucru de neimaginat asa ceva!

Costel* 7 august 2012 at 20:59

Daca este cazul vom merge si pe jos prin oras asa cum nu peste multa vreme unii se vor muta definitiv in institutile DNA-ului.

Alex Danila 8 august 2012 at 15:20

Sigur,Costel.Va fi foarte usor:daca un localnic din Oarda trebuie sa ajunga la o ruda in Barabant,va merge pe jos!ca doar,”nu” va obosi mergand aproape 10 kilometri!Sau,va lua,bineinteles,taxiul,ca sa plateasca 25 de lei,ca doar e mai avantajos decat sa dai 1,8 lei!

Costel* 8 august 2012 at 17:26

@ Alex, badea Cartan s-a dus pana la Roma pe jos dar erau alte vremuri. Din punctul meu de vedere doresc multa sanatate si putere de munca domnului Primar Hava si cat mai mult timp la Primarie ca sa predea toata Cetatea cui trebuie. Apreciez si parcul auto asa cum il are acum STP-ul. Sigur interese sunt multe. Din banul cu care subventioneaza Primaria multi capusari vor sa se adape. Rolul consiliului local este ca acesti bani sa fie folositi numai de institutia STP nu de unii fosti sustinatori cu finante pentru alegerile locale care vor sa-si recupereze pagubele + comisionul.

Alex Danila 7 august 2012 at 22:19

Bai oamenilor!!Nu e vorba aici de USL sau PDL!Cum sa ramana un municipiu FARA transport local,de care multi locuitori depind???!!!!

dolfi 8 august 2012 at 7:17

daca tovarasu’ patron de la setepe n-ar fi fost manjit cu politica, te credeam. Dar fara sa fie manjit cu politica nu putea fi protejatul lui mircică și fara banii publici n-avea „siguranta” afacerii.

Alex Danila 8 august 2012 at 8:44

Stimate Dolfi,e adevarat ca directorul STP e patat politic,dar gandeste-te ca sunt atati oameni care au nevooie de autobuz zilnic!In plus,chiar daca voi,useleii,nu credeti asta,Alba Iulia are unul dintre cele mai faine sisteme de transport local!Uita=te ce jafuri de autobuze au devenii,brasovenii,clujenii,ba chiar si sibienii sau targumuresenii!Astea nu le inventez eu,caci am vizitat toate orasele pe care le-am enumerat mai sus,si le-am vazut autobuzele lor!

dolfi 8 august 2012 at 10:12

te rog sa nu ma faci uselist pentru ca sunt apolitic {nu s-a inventat inca regimul politic cu care ma identific.}! – sunt contribuabil, prin urmare am dreptul la o parere!

Motorul capitalismului e concurenta. Intr-o tara democrat-capitalista nomala, chiar si intr-un oras ca al nostru, transportul local fie e administrat de autoritatile locale direct, fie exista mai multe companii, deci mai multe alternative!
Pe mine nu ma incalzeste cu nimic faptul ca „Alba Iulia are unul dintre cele mai faine sisteme de transport local” daca firma care il patroneaza umbla cu santajul in situatii dintr-astea.

Alex Danila 8 august 2012 at 15:17

Stiu,stimate Dolfi,ca ai dreptul la o parere.Dar din modul in care comentezi,jignitor cateodata,la articolele in care apare PDL si Hava,iar la articolele USL-ului nu te opui deloc prin comentarii…se cam vede ca nu esti chiar apolitic!

dolfi 8 august 2012 at 17:42

bine, pentru ca alta treaba n-ai decat sa numeri comentariile mele, promit ca o sa comentez si la cele in care apare usl-ul mai des.
Crezi ca n-as fi comentat daca era cazul. Usl-ul isi taie singur craca de sub picioare fara sa fie nevoie de alte comentarii de cele mai multe ori.
Si inca ceva… furtishagurile USL-ului pana recent NU ne-au afectat fiindca nu erau la ciolan, doar cele ale PDL-ului. Intelegi?

Mai asteapta si matale un pic sa apuce si usl-ul sa ciordeasca ca vad ca-s pe drumul cel bun. Bruma de credibilitate externa construita de marinar s-a dus, foamea lor a destabilizat leul iar investitorii se gandesc serios sa plece.

Nu mi-au placut niciodata portocalii iar pe roş-galbeni i-am urât dupa primele lor guvernări.
Stii ce au in comun toate aceste partide si membrii lor? Doctrina = 0, sau cel mult un plagiat – copii palide dupa alte doctrine ale altor partide din alte… tari. Iar membrii lor… in afara unor OAMENI rataciti restu’s dobitoace cu doua picioare a caror trai se reduce la a strange cat mai mult ptr ei si familiile lor uitand de juraminte, doctrine… etc.

Comentariile sunt oprite