Rămâi conectat

Actualitate

Pensiile, subiectul zilei în ședința coaliției de guvernare: Care este motivul de dispută

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensiile, subiectul zilei în ședința coaliției de guvernare: Care este motivul de dispută

Coaliția de guvernare se reunește astăzi pentru a stabili procentul de majorare a pensiilor.

În timp ce Ministrul de Finanțe declară că bugetul permite o majorare a pensiilor de maxim 11%, premierul Nicolae Ciucă anunță că a agreat cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, modificarea jaloanelor PNRR. Este vorba de înlocuirea procentului de 9,4% cu un indicator de disciplină financiară.

„Punctul nostru de vedere este că pensiile trebuie crescute cu rata inflaţiei, 15%-16%, asta vom vedea în momentul respectiv cât va fi la sfârşitul anului, în momentul în care discutăm în Parlament proiectul de buget, dar asta este limita la care eu m-aş duce acum, şi pensionarii merită acest efort şi noi trebuie să facem acest efort. Deci cât a fost inflația, cu atât puterea de cumpărare trebuie păstrată și pentru pensionari. Dar nu am luat o decizie, asta este foarte clar”, a declarat Kelemen Hunor, vocepremier și lider UDMR.

PSD urmează să stabilească și cine va ocupa portofoliul de la Ministerul Apărării. Consiliul Politic Național al partidului se reunește de la ora 16.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea