Pensiile militarilor şi poliţiştilor ar urma să fie plafonate, conform prevederilor noii Ordonanțe de Guvern

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ordonanţa de Urgenţă care reglementează pensiile speciale prevede clar că pensiile sunt indexate anual cu rata inflaţiei, iar pensiile militarilor şi poliţiştilor ar urma să fie plafonate, potrivit realitatea.net. Modificările ar urma să fie aplicate din 15 septembrie.

Astfel, potrivit prevederilor, pensiile militare de stat se actualizează în funcţie de rata inflaţiei:

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuatum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Articolul 60 stabileşte că pensia militară nu poate fi mai mare decît media soldelor sau salariilor nete corespunzătore soldelor sau salariilor brute cuprinse în baza de calcul a pensiei:

„Cuantumul net al pensiei militare de stat nu poate fi mai mare decât media media soldelor sau salariilor nete corespunzătore soldelor sau salariilor brute cuprinse în baza de calcul a pensiei”, se arată la articolul 60.

*Şedinţa de Guvern care trebuia să aibă loc astăzi s-a amânat, din cauza pensiilor speciale

Astfel, soarta pensiilor speciale devine şi mai incertă. Şedinţa de Guvern care trebuia să aibă loc astăzi, la ora 13.00, s-a amânat, urmând să aibă loc, cel mai probabil, vineri. Pe ordinea de zi trebuia să fie inclus şi actul normativ care stabilea pensiile pentru militari şi poliţişti. Potrivit unor surse, ordonanţa nu avea toate avizele necesare. Reamintim că trei miniştri direct implicaţi în avizarea aceastei ordonanţe sunt greu de găsit, de ieri: ministrul Muncii, al Apărării şi cel al Internelor.

Mai mult, MapN şi MAI se contrazic pe tema ordonanţei de urgenţă care ar urma să reglementeze regimul pensiilor. Astfel, cei de la Apărare au anunţat, miercuri, că „specialiştii Ministerului Apărării Naţionale şi cei ai Ministerului Afacerilor Interne continuă consultările şi pregătesc draft-ul actului normativ ce va fi discutat în cadrul Executivului, cele două ministere fiind co-iniţiatoare”. Pe de altă parte, pe 30 iulie, MAI anunţa, pe Facebook, că nu a inițiat și nu are un astfel de proiect (n.r. OUG) în lucru.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

mike 4 august 2017 at 2:40

Eu daca lipsesc de la serviciu –prima data –avertisment –a doua oara — i-mi arata usa de iesire –a treia oara i-mi da plicul cu banii cuveniti pina in acea zii si ma conduce afara din companie — Voi ministrilor daca lipsiti de la sedinte — asa ca vreti voi — ce vi se va intimpla?? — Doar in Ro. cred ca va felicita si va dubleaza salariul — in alta tara — usa de iesire si aufidersen– ciao,, adio, — Mama ei de seriozitate –si a lucrului bine facut . Pai cum sa fiti voi acolo daca se discuta –sa va mai taie din nerusinarea aia de gramada de bani pe care o primiti nemeritat— HAAAAA?

CIOUMA 5 august 2017 at 8:41

Corect!” Pensiile militarilor şi poliţiştilor ar urma să fie plafonate, conform prevederilor noii Ordonanțe de Guvern”
Alea nesimtite de magistrati de sute de mii lei NU SE PLAFONEAZA,NU SE REDUC , NU SE IMPOZITEAZA PROGRESIV,vor continua sa creasca prin actualizarea odata cu cresterea salariilor ,asa incat vor ajunge sa fie de 60000-70000 lei. RUSINE sa va fie.! V-ati aratat deranjati de pensiile magistratilor dar ati lovit in militari si politisti! ce vina au acestia cu pensii mici si medii?????Toti vorbesc doar de generali ,procurori sefi, magistrati , dar de militarul simplu si politistul din strada nu vorbeste nimeni si totusi le dati lor in cap cu ordonanta asta profund neconstitutionala.Ciuma rosie din guvern dupa ce si-au tras lor salarii dublate si pensii speciale ACTUALIZARE la salariul dublu, le ingheata pe toate mai putin a magistratilor.Bataie de joc sa ingheti pensiile mici ale celor multi PE VIATA .Ii considerati prosti, HOTILOR !!!!

Comentariile sunt oprite