Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensiile ar putea fi majorate cu 11% : „Pentru a apăra cât de cât puterea de cumpărare, nicidecum să o crească”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensiile ar putea fi majorate cu 11% : „Pentru a apăra cât de cât puterea de cumpărare, nicidecum să o crească”

Deputatul PSD, Marius Budăi, a declarat, joi, după negocierile cu PNL privind măsurile sociale, că social-democrații susțin majorarea pensiilor cu 11% pentru a apăra „cât de cât puterea de cumpărare, nicidecum să o crească”.

„Raluca Turcan a vorbit în spațiul public de un procent între 6 și 12%. Am justificat de ce am venit cu 11%. Nu este pentru a-i îmbogăți pe părinții și bunicii noștri, este pentru a le apăra cât de cât puterea de cumpărare, pentru ceea ce s-a întâmplat în această perioadă cu prețurile.

Nu trebuie să avem o nouă lege.

Să ne uităm când mergem la piață, când ne vin facrurile, ce probleme sunt. E o majorare care să apere cât de cât puterea de cumpărare, nicidecum să o crească, după care trebuie să facem un calendar privind creșterea puterii de cumpărare”, a declarat deputatul PSD Marius Budăi.

Marius Budăi spune că „vor urma discuțiile cu finanțiștii, după care decizia politică”.

Vicepreședintele PSD Lia Olguţa Vasilescu spune că „nu este cazul” să se înființeze Ministerul Familiei: „Nu s-a pus problema până acum. Nu știu dacă a fost făcută propunerea la modul serios sau nu”. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus, la Interviurile Digi24.ro, că a propus „să avem un Minister al Familiei pentru că avem o problemă demografică, pentru politici de familie e bine să avem o structură guvernamentală”. Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a spus, joi, că „propunerea cu Ministerul Familiei este interesantă”.

Ministrul interimar Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că pensiile nu pot fi indexate de la 1 decembrie, dar a precizat că indexarea prevăzută de lege va avea loc de la 1 ianuarie 2022.

„De la 1 ianuarie le indexăm oricum. Am anunţat cu minim 6% şi, în funcţie de cum se aşază bugetul, venituri-cheltuieli, între 6 şi 12 procente este posibilă orice majorare. Însă unii îşi doresc foarte tare să crească de la 1 decembrie. Da, şi noi ne dorim, însă lucrul acesta se face legal, da?

Pentru a avea bază legală îţi trebuie un act normativ care să facă posibilă această indexare de la 1 decembrie, în condiţiile în care cupoanele de pensie se tipăresc deja în noiembrie. Deci noi, acum, tipărim taloanele de pensie pentru luna decembrie.

Tehnic nu este posibil. De la 1 ianuarie le indexăm oricum”, a afirmat ministrul Muncii marţi seară, într-o emisiune la Profit.ro.

Raluca Turcan a menţionat că indexarea pensiilor „nu reduce din inechităţi” şi că diferenţele dintre pensiile primite de oameni vor fi reduse prin adoptarea unei legi a pensiilor.

Ea a afirmat că în al doilea trimestru al anului viitor va fi „o primă prezentare” a legii pensiilor, iar la finalul anului 2022 proiectul de act normativ va fi transmis Parlamentului, conform negocierilor cu Comisia Europeană pe marginea PNRR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea