Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2024 | Marcel Boloș: „Am luat în calcul o creștere a pensiilor cu aproximativ 14%”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2024 | Marcel Boloș: „Am luat în calcul o creștere a pensiilor cu aproximativ 14%”

În cursul acestei săptămâni, începând de la premierul Marcel Ciolacu și până la ministrul Proiectelor Europene și ministru Finanțelor au venit cu diferite procente de majorare a pensiilor.

Citește și: PENSII 2024 | Undă verde pentru MAJORAREA pensiilor: A fost eliminat pragul de 9,4% din PIB din PNRR

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Marcel Boloș a revenit cu un mesaj liniștitor spunând că la bugetul României există bani pentru creșterea pensiilor.

Ministrul a afirmat că : ”Sunt bani pentru creșterea pensiilor, vor fi majorate cu minimum 16 miliarde de lei. (…) În procente înseamnă că am luat în calcul o creștere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunțat de coaliția de guvernare”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, marți, la Antena 3 CNN.

În traducere, toate pensiile se vor majora de la 1 ianuarie 2024 cu 14%, Boloș precizând că totuși, procentul final va fi stabilit de către coaliția de guvernare.

În paralel, premierul susține că ar prefera o creștere a pensiilor în funcție de venituri, adică o abordare variabilă.

Citește și: Pensii 2024 | Cu ce procent vor crește pensiile: Punctul de pensie și pensia minimă de anul viitor. Anunțul ministrului Boloș

Invitat la aceeași emisiune, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România, Adrian Câciu, a afirmat că ambele variante au validitate, deoarece depind de contextul economic și bugetar. El a remarcat că, deși ministrul de Finanțe a indicat anvelopa bugetară disponibilă, nu a precizat procentul exact.

Câciu a subliniat, de asemenea, că obiectivul guvernului este să introducă o nouă lege a pensiilor până la sfârșitul anului curent, astfel încât din 1 ianuarie 2024 să intre în vigoare. Prioritatea principală va fi eliminarea inechităților, în special în ceea ce privește pensiile inegale pentru aceeași muncă.

În final, este important de menționat că pensiile vor crește începând cu 1 ianuarie 2024, conform legii în vigoare, și premierul a subliniat că această creștere este stipulată în mod legal și nu va fi încălcată de nimeni, întrucât se bazează pe indexarea cu inflația din anul precedent.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea