Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Pensii 2024 | Care este procedura privind transferul dosarului de pensie?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2024 | Care este procedura privind transferul dosarului de pensie?

Dosarul de pensie se poate transfera dintr-un judeţ în altul, în situaţia în care pensionarul solicită efectuarea acestei operaţiuni printr-o cerere simplă.

La aceasta se anexează: copie a actului său de identitate din care rezultă noua adresă; cupon de pensie – pentru evidenţa numărului de dosar de pensie la care va fi efectuată operaţiunea. Cererea se va înregistra la sediul casei teritoriale de pensii unde se află în prezent în evidenţă. Solicitantul poate fi persoana îndreptăţită, precum şi mandatarul, desemnat prin procură specială.

Transferul dosarului se va face către casa de pensii aferentă noului domiciliu, iar aceasta din urmă va emite o nouă decizie de pensie, luând astfel în evidenţă dosarul respectiv.

Citește și: Noua formula de calcul a pensiilor 2024. Cum se vor recalcula pensiile

În situația transferului dosarului de pensie, conform procedurilor de comunicare la plată, casa teritorială care înregistrează acest dosar în evidențele sale are obligația să verifice dosarul administrativ, venit prin transfer, să valideze punctajul mediu anual și să comunice la plată pentru a se achita drepturile de pensie pensionarului în cauză.

Facem precizarea că plata drepturilor de pensie se va efectua, în continuare, de către casa expeditoare pentru o perioadă de încă 3 (trei) luni calendaristice, prin mandate poștale cu dungă albastră, la noua adresă de domiciliu, informează Casa Națională de Pensii Publice.

Verificarea este necesară pentru a nu se introduce, eventual, în baza de date informatizată a casei teritoriale de pensii informații eronate care ar putea să afecteze, pe termen lung, drepturile de pensie ale celui venit prin transfer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

MESAJE DE 1 MAI muncitoresc 2024. SMS-uri, FELICITARI şi URĂRI care pot fi trimise de Ziua Internaţională a Muncitorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de 1 Mai 2024 – Ziua Internațional a Muncii, mesaje haioase de 1 Mai, URARI, sms-uri şi FELICITARI de 1 Mai amuzante pentru: prieteni, colegi, părinți, bunici, angajați, muncitori De 1 Mai sărbătoreşti sau „sărbătoreşti prin muncă?„ – 1 Mai sărbătoare pentru clasa muncitoare! Citește și: Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea