Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2024: Când vor fi virate vârstnicilor pensiile majorate în luna ianuarie. Anunțul Ministerului Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2024: Când vor fi virate vârstnicilor pensiile majorate în luna ianuarie. Anunțul Ministerului Muncii

În luna ianuarie, plata pensiilor către beneficiari se va realiza începând cu data de 5 ianuarie, anunță Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

„Casa Naţională de Pensii informează că, în luna ianuarie 2024, plata pensiilor la Poştă se face conform convenţiei încheiate între cele două instituţii. Fondurile necesare s-au transmis astăzi către Poşta Română. Astfel, sumele virate vor ajunge în conturile Poştei Române SA, pe data de 4 ianuarie 2024. Iar distribuirea pensiilor pe teren (la domiciliul beneficiarilor) se va efectua începând cu data de 5 ianuarie 2024. Totodată, menţionăm că plata pe card a pensiilor se va face în perioada 11 – 12 ianuarie”, menţionează instituţia.

Ministerul de resort precizează că deschiderea de credite de la Ministerul Finanţelor pentru plata pensiilor în luna ianuarie 2024 s-a realizat din 29 decembrie 2023 cu utilizarea creditelor începând cu data de 3 ianuarie 2024 şi cu încadrarea in limitele lunii ianuarie, anul curent, aprobate de Guvern.

Citește și: Pensia minimă de la 1 ianuarie 2024. Cât crește indemnizația socială pentru pensionari

De la 1 ianuarie, pensiile românilor au crescut cu 13,8%, în raport cu rata inflației. Dar, potrivit guvernanților, adevărata creștere va fi în luna septembrie, odată cu recalcularea veniturilor seniorilor după noua formulă de calcul din noua Lege a pensiilor.

”În 2024, toți românii vor avea pensii mai mari datorită celor două procese. Fiecare român, datorită majorării de la 2 ianuarie, datorită faptului că valoarea punctului de pensie crește, va avea o pensie mai bună”, a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

De exemplu, după majorarea de la 1 ianuarie, un pensionar care are acum o pensie de 2.500 de lei va primi 2.845 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea