Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2023: Românii care au lucrat în Italia vor obține mai ușor drepturile de asigurări sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2023: Românii care au lucrat în Italia vor obține mai ușor drepturile de asigurări sociale

Daniel Baciu, președintele CNPP, a anunțat că a fost semnat în această săptămână un protocol între Casa Națională de Pensii Publice din România și Institutul de Tutelă și Asistență a Muncitorilor (ITAL – UIL) din Republica Italiană.

Citește și: Pensii 2023: Când vor primi pensionarii banii în iulie. Cine va primi 480 de lei în plus

Conform spuselor lui Daniel Baciu, noul protocol semnat cu autoritățile italiene va facilita sprijinirea asiguraților și beneficiarilor sistemului public de pensii din România și/sau Italia, pentru ca aceștia să își obțină mult mai ușor drepturile de asigurări sociale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Azi, 27.06.2023, a fost semnat Protocolul de colaborare între Casa Națională de Pensii Publice din România și Institutul de Tutelă și Asistență a Muncitorilor (ITAL – UIL) din Republica Italiană.

Protocolul are drept scop sprijinirea asiguraților și beneficiarilor sistemului public de pensii din România și/sau Italia în vederea obținerii drepturilor de asigurări sociale.

În temeiul Protocolului menționat, asigurații și beneficiarii sistemului public de pensii din România și/sau Italia vor putea apela la serviciile ITAL – UIL România în vederea acordării, reluării în plată, recalculării drepturilor de pensie cuvenite din sistemul public de pensii român și/sau italian, precum și în vederea menținerii în plată a acestora”, a scris Daniel Baciu pe pagina personală de Facebook.

Printre altele, această colaborare între autorități va ajuta oamenii obișnuiți să obțină materiale informative și de documentare elaborate de una dintre părți sau în comun, de ambele părți, română și italiană.

CITEȘTE ȘI: Pensii 2023: Din ce se contituie stagiul de cotizare și care sunt perioadele asimilate necontributive

”Colaborarea bilaterală între CNPP și ITAL – UIL se va realiza și prin punerea la dispoziția persoanelor interesate, a materialelor informative și de documentare elaborate de una din părți sau elaborate în comun de ambele părți, prin organizarea de campanii de informare a asiguraților și beneficiarilor celor două sisteme de pensii, în Italia și România.

Institutul de Tutelă și Asistență a Muncitorilor (ITAL – UIL) din Republica Italiană, prin intermediul ITAL – UIL România care funcționează pe teritoriul statului român prin intermediul Asociației Latina, va asigura serviciile care fac obiectul Protocolului menționat oferind cu titlu gratuit, asistență și consultanță cetățenilor români interesați de obținerea unei pensii comunitare”, a adăugat șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu.

Pentru mai multe detalii desprinse din beneficiile noului protocol între România și Italia pentru românii care au lucrat sau lucrează peste graniță, cea mai rapidă cale este să te adresezi Casei teritoriale de pensii:

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea