Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2023: Care sunt angajații care vor putea ieși la pensie mai devreme

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2023: Care sunt angajații care vor putea ieși la pensie mai devreme

Autorităţile vor modificarea legislaţiei privind sistemul de pensii publice prin includerea unor activităţi din grupa I şi/ sau a II-a de muncă în unităţile cu profil chimie şi petrochimie în condiţii speciale.

Citește și: Noutăți pensii 2023 • Indemnizație socială pentru pensionari: Cine poate beneficia de indemnizația socială

Mai exact, este vorba despre propunerea legislativă, nr. B245/2023, pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, depusă la Senat în 19 aprilie 2023.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe scurt, “activităţile desfăşurate de muncitorii şi personalul tehnic operativ pe întreg teritoriul unităţilor din subordinea Ministerului Industriei Chimice şi Petrochimice, cu profil chimie şi petrochimie, încadrate în grupele I şi/ sau II de muncă, potrivit legislaţiei anterioare”, vor fi incluse în condiţiile speciale de muncă.

CITEȘTE ȘI: Impozitare pensii 2023: Exemplu de calcul. Care sunt pensionarii care vor plăti impozit pe pensie

Conform expunerii de motive, motivaţia este faptul că “activităţile desfăşurate de personalul unităţilor din subordinea Ministerului Industriei Chimice şi Petrochimice, cu profil chimie şi petrochimie, au un nivel ridicat al riscului”, angajaţii din domeniu fiind expuşi, de-a lungul anilor, la noxe (diverşi aerosoli de substanţe chimice, pulberi, produse petroliere) sau la fum.

Pentru ca această propunere legislativă să intre în vigoare, trebuie adoptată de Parlament, promulgată de şeful statului şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea