Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2022: Cum pot intra vârstnicii în posesia talonului de pensie, în cazul în care nu le-a fost înmânat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2022: Cum pot intra vârstnicii în posesia talonului de pensie, în cazul în care nu le-a fost înmânat

Taloanele de pensie se transmit la domiciliul pensionarului, prin CN Posta Romana, indiferent de modalitatea de plata a pensiei, card sau cont bancar sau prin compania mai sus menționată.

Citește și: Punctul de pensie ar putea crește în 2022. Discuții pentru o nouă majorare a pensiilor

Având în vedere faptul că pe aceste taloane sunt înscrise date cu caracter personal: codul numeric personal, venitul brut și net cuvenit pensionarului, demonstrează calitatea de pensionar, acestea nu pot fi înmânate decât titularului, sub semnătură, prin prezentarea cărții de identitate, sau mandatarului desemnat prin procura specială, pentru a evita folosirea datelor de pe cuponul de pensie sau chiar a cuponului de către alte persoane în scopuri oneroase.

În cazul în care aceste taloane nu sunt înmânate titularului, ele se întorc la casă teritorială de pensii. În situația în care aveți nevoie de talonul de pensie pe luna respectivă și nu ați avut posibilitatea să intrați în posesia lui, puteți solicită casei teritorială de pensii eliberarea unei adeverințe care să dovedească calitatea de pensionar.

În atenția beneficiarilor de prestații care se acordă prin casele teritoriale de pensii și care se plătesc în cont curent sau cont de card.

Citește și: Noutăți pensii 2022 | Vor fi sau nu majorate pensiile? Cum a evoluat valoarea punctului de pensie și pensia minimă

Pentru persoanele care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Începând cu drepturile aferente lunii martie, taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioada de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii. Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora.

După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea