Rămâi conectat

Politică Administrație

Pe site-ul proiectului CycleLogistics – idei pentru afaceri de nișă în Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

foto_11Proiectul european CycleLogistics, în care partener este Primăria Municipiului Alba Iulia, având ca scop reducerea cantității de energie folosite în transportul urban de mărfuri prin înlocuirea vehiculelor motorizate, cu biciclete cargo pentru livrări și transporturi de bunuri, oferă albaiulienilor ocazia de a se informa cu privire la cele mai noi și inedite mijloace de transport intra-urban.

Pe site-ul proiectului, http://www.cyclelogistics.eu, sunt prezentate diverse variante de cargo-biciclete, triciclete, trailere (inclusiv accesorii pentru întrebuințări personale sau de afaceri) precum și cei mai importanți producători din Europa. La secțiunea ”product database” a site-ului sunt prezentate peste 150 de produse, caracteristicile tehnice ale acestora, datele de contact ale furnizorilor și producătorilor și, de asemenea, prețurile.

Acest model de transport se potrivește perfect cu ceea ce înseamnă acum Alba Iulia. Avem o cetate de dimensiuni impresionante, în care bicicleta, nu mașina, reprezintă viitorul. Fie că vorbim de transportul mărfurilor, fie că vorbim despre turism, de agrement, mobilitatea în cetate trebuie să fie una durabilă, adică ecologică și economică. Acest proiect, axat pe conștientizare, este un prim pas spre ceea ce ne dorim în tot orașul, nu doar în cetate”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

De altfel, pe site-ul http://www.cyclelogistics.eu, există o gamă variată de produse care ar putea fi utilizate cu succes în interiorul cetății Alba Carolina: puncte mobile de vânzare a suvenirurilor, tonete mobile pentru vânzarea de băuturi sau înghețată, diverse prestări de servicii și biciclete pentru transportul mărfurilor ușoare.

Proiectul, desfășurat în mai multe orașe importante din Europa, își propune motivarea municipalităților pentru crearea cadrului legislativ și a politicilor favorabile logisticii pe două roți, și încurajarea companiilor și magazinelor să utilizeze acest gen de transport. Cetățenii acestor orașe sunt, de asemenea, încurajați să utilizeze biciclete de mărfuri, cu remorcă și coș, pentru a-și transporta cumpărăturile și echipamentul de agrement. Cea de-a treia categorie importantă în acest context, este aceea a distribuitorilor care trebuie să pună la dispoziția clienților stimulentele și infrastructura necesară achiziționării acestora”, a declarat Nicolaie Moldovan, Administratorul Public al Municipiului Alba Iulia.

FOTO: cyclelogistics.eu

[nggallery id=1585]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sălile de clasă ale Colegiului Militar Alba Iulia vor fi modernizate: Licitație de peste 800.000 lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Sălile de clasă ale Colegiului Militar Alba Iulia vor fi modernizate: Licitație de peste 800.000 lei lansată pe SEAP Ministerul Apărării Naționale, Unitatea Militară 01829 București, urmărește să achiziționeze mobilier în sălile de clasă ale Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”. Licitația de peste 800.000 de lei a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea