Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pe ce cheltuiesc banii de la BUGET, partidele politice în România: Sute de mii de euro merg spre propagandă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe ce cheltuiesc banii de la BUGET, partidele politice în România: Milioane de lei merg spre propagandă

În primele nouă luni ale anului 2023, partidele politice din România au alocat cele mai semnificative sume din subvențiile de la stat către presă și propagandă, conform unui raport emis de Autoritatea Electorală din România și citat de Europa Liberă.

Raportul indică că Partidul Social Democrat (PSD) a primit o subvenție de 76,3 milioane de lei în perioada ianuarie-septembrie 2023 și a cheltuit peste 62 de milioane de lei. Aproximativ 67,42% din aceste cheltuieli ale PSD au fost direcționate către presă și propagandă. De asemenea, aproximativ 9% din fondurile primite au fost destinate sondajelor de opinie, iar 8% au fost alocate pentru consultanță politică.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Partidul Național Liberal (PNL) a primit 57,6 milioane de lei și a cheltuit peste 50 de milioane de lei, dintre care 67% au fost direcționați către presă și propagandă. Partidul Mișcarea Populară (PMP) a avut venituri de 2,5 milioane de lei și cheltuieli de 4,3 milioane de lei, din care 24,23% au fost alocate presei și propagandei, iar 22,37% pentru producția și difuzarea de spoturi publicitare.

Citește și: PSD rămâne în frunte, iar partidul lui Diana Sosoaca ar intra în Parlament! SONDAJ despre ultimele preferințe ale românilor

Uniunea Salvați România (USR) a primit subvenții de 31 de milioane de lei și a cheltuit 33,8 milioane de lei. Pentru presă și propagandă, USR a cheltuit 31,89%, iar pentru personal – 22,4%. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a obținut venituri de 13,7 milioane de lei, cheltuind 18,6 milioane de lei, cu 63,70% din acești bani direcționați către investiții în bunuri mobile și imobile. De asemenea, 17,72% au fost alocate pentru organizarea de activități cu caracter politic.

Pro România, ca partid de dimensiuni mai reduse, a înregistrat venituri de 4,9 milioane de lei și cheltuieli de 2,2 milioane de lei, majoritatea (95,36%) fiind alocate plății onorariilor avocaților, executorilor și experților.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea