Rămâi conectat

Politică Administrație

PDL Alba: ”Dr. Dîrzu nu mai găsește niciun medicament cu care să înșele speranțele oamenilor!”

Publicat

în

pdl siglaLa mai bine de un an de la alegerile locale, obsesia anti-PDL urmărește PSD-ul ca un coșmar din care nu-și poate reveni. Dacă la nivel național, după un an de guvernare cu o majoritate parlamentară de 70 de procente, alianța socialistă USLașă continuă să aibă ca principal program de guvernare „Jos Băsescu!”, lăsând la o parte orice preocupare pentru popor și probleme sale, la nivel local, în județul Alba, principala problemă a PSD-ului continuă să fie PDL. Se pare că PSD, în frunte cu șeful său local, dr. Ioan Dîrzu, au dezvoltat o fixație pe această temă și indiferent ce s-ar întâmpla, PDL este de vină.

Încercând să-și acopere propria impotență, dr. Dîrzu plânge prin presă după un post de Vicepreședinte la Consiliul Județean, încercând să inducă în eroare cetățenii județului Alba. Dr. Dîrzu reclamă acest post pe baza rezultatelor obținute de USL în alegeri. Ceea ce nu spune dr. Dîrzu este că, dacă la nivel național PSD a câștigat în multe locuri, în județul Alba a pierdut, din nou, alegerile și le-a pierdut în mod rușinos, chiar pe mâna sa.

Astfel, conform rezultatelor alegerilor pentru Consiliul Județean Alba, PDL Alba a obținut 15 consilieri județeni și Președintele Consiliului Județean, iar PSD a obținut doar 7 consilieri din cei 33 care compon Consiliul. În aceste condiții, unde este dreptul încălcat al PSD-ului despre care vorbește dr. Dîrzu?

Electrica Furnizare Discount

În realitate, dr. Dîrzu s-a trezit iarăși vorbind. Înțelegem că nu e ușor să fii mereu urecheat de șefii de la București și să fii mereu subiectul de glume al colegilor din partid. Dar așa se întâmplă când ești șef peste cea mai slabă organizație a PSD din țară (cu excepția Harghitei și a Covasnei, probabil!).

În contexul luptelor interne din USL, din ultima perioadă, dr. Dîrzu și-a încasat iar perdaful, fiind, probabil, certat și pentru rezultatele dezastruoase pe care le înregistrează în sondaje, după mai bine de un an de activitate ca parlamentar PSD.

De fapt, asta este și mare problemă a doctorului Dîrzu: după ce a obținut, cu chiu cu vai, locul de deputat al Apusenilor, acum nu mai găsește niciun medicament miraculos cu care să înșele speranțele oamenilor și tot ceea ce rămâne în urma sa este un diagnostic dezastruos.

Ne întrebăm retoric pentru ce ar trebui să primească PSD un post de Vicepreședinte la Consiliul Județean Alba? Pentru faptul că la Roșia Montană investiția a fost blocată? Pentru că la Abrud, S.C. Cuprumin S.A. trage să moară? Pentru că abatoarele mobile promise de dr. Dîrzu sunt doar imaginare? Pentru că drumurile naționale Turda-Arieșeni și Alba Iulia-Cîmpeni au ajuns într-o situație jalnică? Pentu faptul că Noul Cod Silvic, restrictiv pentru oamenii zonei Apusenilor, favorizează doar marii jucători din industria lemnului?

Pentru faptul că dr. Dîrzu nu a susținut deloc propunerile legislative pe care le-a inițiat personal sau propunerile altor parlamentari din județul Alba, ca de exemplu, Legea privind prima întabulare a terenurilor agricole sau Legea privind înființarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Zonei Montane?

Acestea sunt doar câteva dintre faptele care recomandă PSD Alba și pe șeful său, dr. Dîrzu și doar câteva dintre motivele pentru care PSD nu poate emite pretenții în județul Alba.

Dacă vrea să facă ceva pentru cetățenii din județul Alba, PSD nu are nevoie de un post de Vicepreședinte la Consiliul Județean Alba. Are la îndemână pârghia parlamentară și cea guvernamentală, dar pentru asta trebuie să facă un lucru cu care nu prea este obișnuit: să muncească! Așa că, la muncă, dragi tovarăși, poate reușiți să mai recuperați câtvea din promisiunile cu care ați înșelat românii în 2012!

Biroul de presă al PDL Alba

Publicitate

Politică Administrație

Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș, despre CRIZA gunoaielor din județ: „A evolua nu este suficient. Am aplicat sancțiuni și o să aplicăm în continuare”

Publicat

în

Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș, despre CRIZA gunoaielor din județ: „A evolua nu este suficient. Am aplicat sancțiuni și o să aplicăm în continuare”

Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a vorbit, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, despre problemele întâmpinate la serviciul prestat de către operatorul de salubritate în orașul pe care acesta îl gestionează, amintind de faptul că sancțiunile asupra companiei vor continua să fie aplicate, dar problemele întâlnite vor persista.

„Eu în continuare sunt nemulțumit de modul în care operează operatorul de salubritate la Sebeș, chiar dacă, raportat la începuturi, au făcut progrese pentru că am avut o întâlnire la Asociația Salubris, unde a fost invitat și operatorul de salubritate cu mai mulți primari din zona noastră și dânșii mi-au spus că a evoluat.

Vezi și: Criza gunoaielor din Alba Iulia: Ce acțiuni a întreprins Poliția Locală în „domnia” noului operator. Amendă de 2500 de lei pentru RER Vest – RETIM

A evolua nu este suficient, eu consider că trebuie să își respecte contractul în totalitate. În acest moment nu au toți parametrii de performanță îndepliniți, în continuare sunt nemulțumit, consider că trebuie să-și revizuiască serios activitatea, să se organizeze mult mai bine, pentru că activitatea dânșilor afectează în primul rând fiecare cetățean al municipiului Sebeș, dar și municipiul în totalitatea lui.

Electrica Furnizare Discount

În ceea ce privește sancțiunile, am aplicat sancțiuni și o să aplicăm în continuare. Dorința mea nu este să sancționăm, dorința mea este ca la Sebeș, acel serviciu de salubritate să fie corect, să fie așa cum este normal să fie în anul 2022, în sensul de a avea un serviciu de calitate, ridicare la timp, de a se face inclusiv acea selecție bun. Indiscutabil că trebuie să avem o educație continuă și a populației, pentru ca ei, la rândul lor, să înțeleagă până la urmă ce înseamnă a selecta gunoiul și ce înseamnă a proteja mediul și până la urmă a ne proteja buzunarele prin o astfel de reacție.

Citește și: FOTO ȘTIREA TA| Problemă „MACRO” în cartierul MICRO din Aiud: „Era mult mai bine cu vechii gunoieri”

Dar, ca să poți să faci acest lucru, operatorul de salubritate trebuie să ofere condițiile. Sub nicio formă, noi nu ne sustragem la a ne asuma responsabilitatea și a trage la răspundere operatorul de salubritate, dar, repet, nu suntem încă mulțumiți de modul în care se efectuează serviciul de salubritate la Sebeș.

Au existat neridicări la timp, au fost probleme la partea de selectiv pentru ceea ce înseamnă sacii aceia de selectiv, de foarte multe ori s-au ridicat cu aceleași mașini, adică a fost degeaba făcută selecția de populație, ori asta nu este tolerant. Avem probleme la ridicarea de la sediul companiilor, inclusiv pe partea de recipiente.”, a declarat primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

Citește mai mult

Politică Administrație

Orașul Mercedes din România, buget mai mare cu circa 40% în anul 2022. Dorin Nistor: „Pentru fiecare leu plătit de o persoană fizică, noi aducem zece”

Publicat

în

Orașul Mercedes din România, buget mai mare cu circa 40% în anul 2022. Dorin Nistor: „Pentru fiecare leu plătit de o persoană fizică, noi aducem zece”

Bugetul municipiului Sebeș a crescut față de anul trecut cu peste 40%, potrivit informațiilor puse la dispoziție de primarul orașului, Dorin Nistor, într-o emisiune Radio Unirea FM.

Conform edilului, bugetul orașului se ridică la peste 140 de milioane de lei, iar o bună bucată din creditele instituției au fost deja achitate.

„Astăzi, bugetul Sebeșului se ridică la peste 143 de milioane de lei, adică un buget semnificativ mai mare. La finele anului trecut, am încheiat cu un excedent bugetar de 18,5 milioane de lei, pot să vă spun că pe perioada 2016-2020, 2021 inclusiv, am achitat din creditele angajate de administrațiile până în 2016, care se ridică undeva la 16 milioane, 17 milioane.

Electrica Furnizare Discount

Aproape 13 milioane am achitat în această perioadă. Sebeșul mai are o datorie de 3,9 milioane de lei. O sumă nesemnificativă în acest moment, adică suma existentă în casieria municipiului Sebeș ieri a fost 3 milioane de lei, deci să înțelegem că există sume la dispoziție mult mai mari decât creditele. Ne-am preocupat să găsim soluții de finanțare și de aceea pot să spun că astăzi avem, ca principală sursă la bugetul municipiului Sebeș, fondurile europene, adică aproape 45 de milioane de lei vin pentru a finanța ceea ce înseamnă lucrări de investiții și dezvoltare ale municipiului nostru. Pentru fiecare leu plătit de o persoană fizică, ca și impozit pe proprietate în municipiul Sebeș, noi aducem 10 lei.

În ceea ce privește impozitele colectate, următoarea sursă este cea din cota de impozit pe venit. Deci cumva, din dezvoltarea economică, ceea ce înseamnă angajatorii de astăzi de la Sebeș, avem un venit estimat – cotă dată de Ministerul de Finanțe- de peste 41 de milioane de lei.

Impozitul pe proprietate plătit de persoanele juridice, de companii, aproape 16 milioane de lei, impozitul pe proprietate plătit de persoanele fizice, 2,7 milioane și mai avem pe ceea ce înseamnă mijloace de transport, undeva la 3,6 milioane de lei.”, a declarat primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

Citește mai mult

Politică Administrație

O treime dintre elevii albaiulieni din clasele V-XII vor primi burse în 2022: Suma de aproape 5 milioane de lei, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

O treime dintre elevii albaiulieni din clasele V-XII vor primi burse în 2022: Suma de aproape 5 milioane de lei, pe masa consilierilor locali

Consilierul local Cornel Sandu și viceprimarul Marius Filimon propun un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care numărul și cuantumul burselor care se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat din Alba Iulia să crească la cea mai mare valoare acordată vreodată în municipiul reședință de județ.

Astfel, pe ordinea de zi a Ședinței ordinare a Consiliului local din data de 27 ianuarie 2022 se află proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului burselor și numărul acestora care se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat de pe raza municipiul, începând cu semestrul II al anului școlar 2021 – 2022, care prevede creșterea numărului burselor cu aproximativ 46%, iar a valorii acestora de 2,5 ori, raportat la ceea ce se acordă în acest moment.

Se propune acordarea a 2.310 burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, în valoare totală de 4,92 milioane lei, din care:

Electrica Furnizare Discount
  • 36 burse de performanță (valoarea unei burse lunare: 500 lei);
  • 1.051 burse de merit (valoarea unei burse lunare: 200 lei);
  • 327 burse de studiu (valoarea unei burse lunare: 150 lei);
  • 896 burse de ajutor social (valoarea unei burse lunare: 200 lei).

Este obligația noastră să răsplătim rezultatele școlare deosebite ale elevilor, fiind totodată necesar să stimulăm pregătirea acestora și creșterea performanțelor educaționale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare