Rămâi conectat

Politică Administrație

Paul Voicu şi Ioan Bogăţan, la DNA Alba Iulia pentru declaraţii în dosarul STP

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Viceprimarii municipiului Alba Iulia, Paul Voicu şi Ioan Bogăţan, au fost prezenţi vineri, 2 martie, la sediul DNA Alba Iulia pentru audieri, în calitate de învinuiţi în dosarul STP. Cercetările vizează modul în care Primăria municipiului Alba Iulia a prelungit contractul pentru serviciul de transport public cu Societatea de Transport Public Local Alba Iulia (STP) dar şi cum au fost alocate către această companie subvenţiile şi gratuităţile pentru serviciile prestate.
La ora 11.00 viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu a ieşit din sediul DNA Alba Iulia după trei ore de audieri. “Am calitate de complice la ilegalităţile pe care ei le consideră (n.a. procurorii DNA)… Contractul este clar legal, din 2001 până în 2011… eu le-am spus tot ce ştiu”, a declarat Voicu presei la ieşirea din Serviciul teritorial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Viceprimarul a fost însoţit de avocaţii Octavian Hârceagă şi Iulian Gâlcă, cel din urmă fost preşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia. Paul Voicu a subliniat că nu există niciun prejudiciu invocat de procurorii DNA.
Cu puţine minute înainte de ora 11.00 a ajuns la sediul DNA Alba Iulia şi viceprimarul Ioan Bogăţan. Întrebat de ziarişti pentru ce a fost chemat de procurori, Bogăţan a declarat:  ”O să văd când ajung acolo, deocamdată nu ştiu”. Alesul local s-a prezentat singur la audieri. “Nu voi da o declaraţie pentru că nu am un avocat cu mine şi o să-i rog să fie de acord să dau o declaraţie cu altă ocazie” a mai declarat viceprimarul municipiului Alba Iulia.
În total, în dosarul STP este vorba despre 11 învinuiţi, 8 din cadrul Primăriei Alba Iulia şi 3 din cadrul STP, printre care şi directorul companiei, Stelian Nicola.

Bogdan PRESECAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea