Rămâi conectat

Curier Județean

Patru persoane, inclusiv minore, cercetate de polițiștii din Alba după ce au circulat cu mopeduri neînmatriculate sau fără permis

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au depistat 4 mopedişti ce circulau fără permis sau cu mopedele neînmatriculate. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că, pentru a putea circula cu un moped, pe drumurile publice, este necesară înmatricularea lui şi deţinerea unui permis de conducere.

La data de 3 mai a.c., în jurul orei 14.10, poliţiştii rutieri din Aiud l-au depistat pe un bărbat de 38 de ani, din Aiud, în timp ce circula, pe strada  Tribun Tudoran din Aiud, cu un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 3 mai a.c., în jurul orei 14.10, poliţiştii rutieri din Aiud, în timp ce acţionau în zona pasajului de cale ferată Aiud-Gâmbaș, au oprit, pentru control, un moped ce era condus de un tânăr de 21 de ani, din Aiud.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că mopedistul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 3 mai a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au depistat pe un minor de 16 ani, din Crăciunelu de Jos, în timp ce circula cu un moped, pe strada Cloşca din comună, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 3 mai a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj , în timp ce acţionau pe raza localităţii Crăciunelu de Jos, au depistat-o pe o minoră de 16 ani, din comună, în timp ce circula cu un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de minoră, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că, în conformitate cu prevederile legale, mopedele sunt considerate autovehicule, iar pentru conducerea lor pe drumurile publice este necesar un permis de conducere din categoria AM.

În consecinţă mopediştii sunt obligaţi să respecte normele rutiere privind circulaţia pe drumurile publice destinate autovehiculelor;

Permisul de conducere categoria AM poate fi obţinut de persoane cu vârsta de peste 16 ani, după susţinerea unei probe teoretice şi a uneia practice.

Permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru categoria AM, specifică mopedelor.

De asemenea, reamintim faptul că, pentru a putea circula, pe drumurile publice, cu un moped cu o capacitate cilindrică mai mare de 49 de centimetri cubi, este necesară înmatricularea/ înregistrarea acestuia, realizarea inspecţiei tehnice periodice şi încheierea unei polițe de asigurare RCA.

Atenţie mopedişti! Conducerea unui moped neînmatriculat sau fără a deţine permis de conducere, pe drumurile publice, sunt infracțiuni !

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani. Citește și: Mesaje de condoleanțe „Draga noastră colegă, Camelia Lazăr, ne-a părăsit astăzi de dimineaţă, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea