Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Patru medalii de aur pentru mărşăluitoarele albaiuliene la Campionatele Naţionale de 20 kilometri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atletele din Cetatea Marii Uniri au cucerit cinci medalii la campionatele naţionale de 20 kilometri marş, întrecere disputată la Bucureşti.

Ana Rodean, legitimată la CS Unirea Alba Iulia și CS Universitatea „1 Decembrie 1918” – antrenor Gabriel Avram, a câștigat titlul național în întrecerea senioarelor, după ce a încheiat cursa pe locul I cu timpul de 1:36.20 de minute. Echipa CS Unirea Alba Iulia, în componența Maria Acatrinei, Maria Rodica Neag și Francisca Maria Molnar a devenit campioană naționale cucerind medaliile de aur, la toate cele trei categorii: senioare, tineret și junioare.

Maria Acatrinei (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia, antrenor Gabriel Avram) a obținut locul trei la junioare II individual, cucerind medalia de bronz, cu timpul 2:02:03.

În cadrul aceleiași competiții destinată junioarelor, Maria Rodica Neag (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia – antrenor Gabriel Avram) a terminat cursa pe locul 4, cu timpul 2:04:25, iar Francisca Maria Molnar (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia – antrenor Mariana Bucerzan) s-a clasat pe poziția a 6-a, cu timpul 2:04:25.

A fost mai bine decât ne așteptam, într-o cursă puternică, cu excepția sportivei Claudia Ștef, ce va participa la JO de la Londra. Putem spune că suntem mulțumiți de ceea ce am realizat la București”, ne-a declarat antrenorul Gabriel Avram.

Pe 20 iulie este programat Campionatul Național de Juniori I, la București, concursul urmând a se desfășura cel mai probabil pe stadionul echipei Dinamo. Până atunci, albaiuliencele Alina Boholțan și Roxana Duță vor pleca miercuri în Turcia, unde vor participa la Campionatul European de Alergare Montană.

Sportiva Gabriela Stoia  (antrenor Avram Gabriel) cu dubla legitimare Liceul Sportiv- C.S.Unirea Alba Iulia s-a clasat pe locul 11 in proba de 400 metri si pe locul 9 în cea de 800 metri.

Sunt rezultate notabile pentru marşul albaiulian, ce lansează noi nume pe orbita performanţei, după Norica Câmpean şi Ana Maria Groza, prezente la câte trei ediţii ale Jocurilor Olimpice. Bianca Molnar (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia) a devenit în acest week-end campioană naţională în proba de 5000 metri marş pentru junioare 2, iar recent Patricia Rojneai (CS Unirea Alba Iulia, antrenor Mariana Bucerzan) a terminat pe ultima treaptă a podiumului, la campionatele naţionale pentru juniori 3 (rezultatul 16:15.37).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea