Ziarul Unirea
 

Păstrarea şi prepararea corectă a alimentelor pe perioada verii. Recomandari

A venit vara. Temperaturi ridicate. Toxiinfecţia alimentară este mult mai frecventă în timpul verii decât în orice alt moment al anului. Bacteriile din alimente se multiplică rapid dacă vremea este caldă şi umiditatea este crescută.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă populaţiei ca în perioadele cu temperaturi ridicate să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

Recomandări:

– cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală se fie introduse în frigider, unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte şi ouăle la o temperatură de refrigerare de preferinţă între 0˚C+4˚C şi separat în funcţie de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scazută, respectiv sub -12˚C;

– ambalaţi separat alimentele care urmează a fi depozitate în frigider şi să le menţină în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj;

– păstraţi alimentele gătite în recipiente acoperite;

– produsele care au fost decongelate să nu se recongeleze, pentru a fi preparate sau consumate ulterior;

– îndepărtaţi alimentele alterate, care sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente;

– spălaţi bine fructele şi legumele înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma.

– cumpăraţi produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că ele oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă.

Sursa: gandul.info

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...