Rămâi conectat

Actualitate

Paștele ORTODOX 2022:  Câte E-uri poate să conțină Masa de Paște. AVERTISMENT InfoCons

Ziarul Unirea

Publicat

în

Paștele ORTODOX 2022:  Câte E-uri poate să conțină Masa de Paște. AVERTISMENT InfoCons

Masa de Paşte, care începe adesea cu un aperitiv format din pâine, sosuri de ketchup, muştar, maioneză, dar şi cozonac, bomboane de ciocolată şi suc, poate conţine până la 152 de E-uri, potrivit Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor – InfoCons, scrie Agerpres.

Citește și: Mesaje de Paste fericit 2022. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

„Masa de Paşte începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurşti de pui, crenvurşti de porc, parizer, şuncă Praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muştar şi maioneză. Dar acest aperitiv ajunge până la 83 de E-uri, 31,6 grame de sare şi 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare!

Dacă vă îndreptaţi către nelipsitul cozonac, îngheţată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe, ajungeţi să consumaţi până la 29 de E-uri şi 116,1 grame de zahăr doar pentru desert. Pe lângă acestea, veţi consuma şi un suc tip ceai, o băutură energizantă sau poate o bere cu fructe, adăugându-se încă 29 de E-uri şi 22,7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru desert consumaţi 58 de E-uri şi 138,8 grame de zahăr! După masa de Paşte, consumaţi o gumă de mestecat, adăugând astfel încă 11 E-uri”, susţin reprezentanţii InfoCons.

Conform sursei citate, cu ajutorul aplicaţiei gratuite InfoCons, consumatorii îşi pot seta preferinţele de consum, urmând ca aplicaţia InfoCons să le semnaleze prin butonul verde (potrivit) sau roşu (nepotrivit), pe baza preferinţelor deja stabilite, dacă produsele scanate sunt „pe gustul lor” sau nu.

Mai departe, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru masa de Paşte pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul total de E-uri şi de câte ori se repetă acestea în masa de Paşte.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicaţia InfoCons, consumatorii îşi pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicaţia InfoCons le va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr şi caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea