Rămâi conectat

Politică Administrație

Partidul Național Liberal solicită Guvernului PSD-UDMR să adopte până la data de 1 mai măsura scăderii CAS

Bogdan Presecan

Publicat

în

Sigla-PNL-Logo-300x102Comunicat de presă PNL Alba:

“Partidul Național Liberal solicită Guvernului PSD-UDMR să adopte până la data de 1 mai măsura scăderii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator și măsura neimpozitării profitului reinvestit. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, PNL analiza opțiunea de a depune moțiune de cenzură. PNL va iniția o dezbatere parlamentară la care să fie chemat guvernul, pe tema acestor măsuri, precum și a altor politici de relansare a economiei și stimulare a mediului de afaceri. Constatăm că Guvernul PSD-UDMR este unul fără angajamente clare, fără voință politică de a adopta măsuri economice și nu oferă nicio certitudine oamenilor; nu știm dacă, ce și când va face acest guvern.

Am văzut prezentarea programulului Guvernului făcută de premierul Victor Ponta, dar nu avem de-a face cu un program serios, ci pare a fi un simulacru. Parlamentul a fost folosit ca decor pentru îndeplinirea unei promisiuni făcute de Victor Ponta lui Traian Băsescu.

Partidul Național Liberal obținuse angajamentul ferm de reducere a CAS de la 1 iulie 2014, dar se pare că guvernul PSD-UDMR a renunțat la această idee. În condițiile în care România are una dintre cele mai împovărătoare impozitări a muncii din Europa, Partidul Național Liberal consideră că relaxarea fiscală este prima condiție pentru stimularea mediului de afaceri și crearea de locuri de muncă.

Constatăm, din păcate, că Guvernul PSD-UDMR nu fixează termene clare pentru măsuri clare, ceea ce naște semne de întrebare cu privire la voința sa politică de a adopta asemenea măsuri. Este grav dacă după doi ani de guvernare Victor Ponta nu poate spune ce permite cadrul fiscal. În plus, considerăm că nu cadrul fiscal dictează direcția politicilor unui guvern, ci guvernul trebuie să adapteze cadrul fiscal la nevoi și priorități.

PNL nu a depus, până acum, o moțiune pentru că nici nu are pe ce, trecerea prin Parlament  a lui Victor Ponta nu a fost decât o formalitate, ca urmare a înțelegerii cu Traian Băsescu. Nu avem nimic concret, nu știm care sunt prioritățile acestui guvern. În schimb, Partidul Național Liberal va analiza foarte serios oțiunea depunerii unei moțiuni de cenzură, dacă până la data de 1 mai guvernul nu adoptă măsura reducerii CAS la angajator cu 5 puncte procentuale și neimpozitarea profitului reinvestit.”

Prof. Adrian SIMION,

Purtător de cuvânt – PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea