Rămâi conectat

Politică Administrație

Participarea Ministrului Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, la Reuniunea Guvernului României cu membrii Colegiului Comisarilor Uniunii Europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, participă în perioada 4-5 decembrie 2018, la Reuniunea comună a Guvernului României și a Comisiei Europene, la Bruxelles.

Cu această ocazie, Ministrul Culturii și Identității Naționale a avut o întrevedere cu comisarul Mariya Gabriel, responsabil de portofoliul economia și societatea digitală. Accentul a fost pus pe prioritățile de lucru ale viitoarei Președinții Române a Consiliului UE.

,,Suntem gata să preluăm Președinția Consiliului și să obținem rezultate concrete, în interesul cetățenilor europeni”, a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale.

Întâlnirea a pus bazele unui dialog fructuos între cei doi demnitari, comisarul exprimându-și aprecierea pentru obiectivul României de a contribui la competitivitatea și diversitatea industriei cinematografice europene, prin promovarea coproducțiilor. Totodată, cei doi oficiali au reiterat angajamentul de a finaliza, în cazul în care va fi nevoie, discuțiile cu privire la propunerile legislative în materie de drept de autor, în vederea adoptării acestora înainte de alegerile europene din mai 2019.

Reamintim că, în mod tradițional, înaintea preluării mandatului Președinției Consiliului UE,  Colegiul comisarilor europeni organizează o reuniune cu guvernul statului membru care urmează să dețină Președinția, în vederea discutării principalelor priorități de lucru și a temelor de interes comun.

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a fost însoțit de Răzvan Rab, secretar de stat pentru afaceri europene și relații internaționale în Ministerul Culturii și Identității Naționale.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea