Rămâi conectat

Curier Județean

Parteneriat pentru obţinerea de fonduri nerambursabile în vederea modernizării şi dotării laboratorului Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Parteneriat pentru obţinerea de fonduri nerambursabile în vederea modernizării şi dotării laboratorului Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Consiliul Judeţean Alba şi Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud s-au asociat în vederea obţinerii unei finanţări europene, prin Programul Sănătate, pentru modernizarea infrastructurii destinate microbiologiei din cadrul laboratorului de analize medicale a unităţii de sănătate.

Valoarea totală a proiectului este de 2.415.439 de lei, din bugetul local al UAT – Județul Alba urmând să fie acoperită contribuţia de 2%, din valoarea eligibilă, în cuantum de 48.308,78 de lei.

Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pentru implementarea proiectului în condiții optime se vor asigura din veniturile proprii ale Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud.

De asemenea, se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale, inclusiv suportarea din bugetul propriu al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud a corecțiilor ce pot fi identificate în procedura de verificare a achiziției.

Sumele reprezentând cheltuieli de mentenanță ale proiectului „Modernizarea infrastructurii destinată microbiologiei din cadrul laboratorului de analize medicale a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud” pe întreaga perioadă de durabilitate a acestuia se vor suporta de către Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud.

Citește și: Lucrări de extindere a accesului la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud: Investiție de peste 1,3 milioane de lei

Unitate sanitară, aflată în subordinea CJ Alba, furnizează servicii medicale de specialitate: pneumologie în regim spitalicesc pentru adulți și ambulatoriu prin ambalatorul integrat al spitalului. Serviciile medicale acordate în spital sunt: de prevenire, curative, de recuperare și paliative a bolnavilor cu domiciliul în teritoriul arondat municipiului Aiud și județului Alba, cuprinse în Programul Național de Control al Tuberculozei.

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud dispune de un laborator de analize medicale cu un compartiment de bacteriologie nespecifică şi hematologie, biochimie şi de un compartiment de micobacteriologie de nivel II, care deserveşte compartimentul TBC din cadrul spitalului, precum şi dispensarul TBC Aiud, laboratorul nefiind acreditat RNER.

Obiectul solicitării îl reprezintă dotarea cu aparatură de laborator a compartimentului de bacteriologie nespecifică în vederea alinierii noilor standarde impuse de legislaţia în vigoare.

Pentru Laboratorul de analize medicale din cadrul spitalului, aceste investiţii vor conduce pe termen lung la asigurarea şi creşterea calităţii serviciilor medicale prin stabilirea diagnosticului infecţiilor şi controlul permanent al potenţialului nosocomial în unitatea sanitară. Astfel, acest proiect are la bază necesitatea dotării adecvate a laboratorului de analize medicale prin achiziţionarea de aparatură de laborator specifică în vederea alinierii la noile standarde impuse de legislaţia în vigoare.

Programul Sănătate este un program multifond, care cuprinde finanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și din Fondul Social European Plus (FSE+), ce vine în continuarea eforturilor bugetului de stat și a bugetelor locale în sprijinirea implementării Strategiei Naționale de Sănătate 2023-2030 prin finanțarea de investiții atât în asistența prespitalicească și spitalicească, cât și în reziliența sistemului de sănătate.

Finanţarea proiectelor în cadrul acestui apel va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) (contribuţie UE), iar cofinanţarea este asigurată din bugetul naţional şi din contribuţia proprie a solicitantului.
Acest apel de proiecte se adresează exclusiv unităţilor sanitare publice care sunt localizate în regiuni mai puţin dezvoltate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la un garaj din Ocna Mureș: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU la un garaj din Ocna Mureș: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit sâmbătă noaptea, în jurul orei 22.00, la o anexă gospodărească din Ocna Mureș. Intervin pompierii cu trei autospeciale. Citește și: INCENDIU la o locuință din Stremț: Intervin pompierii cu trei autospeciale Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu trei autospeciale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea