Rămâi conectat

Curier Județean

Parteneriat între Asociaţia Agora Alba Iulia și CJ Alba, în proiectul “Serviciu de integrare socio profesională”, în valoare de 10.000 euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Pe ordinea de zi a ședinței de consiliu județean din data de 18 octombrie se află un Proiect de hotarare privind aprobarea Acordului de parteneriat cu Asociatia Agora Alba Iulia pentru implementarea Proiectului „Serviciu de Integrare Socio-Profesionala – Atelier Insert Decor” finantat de Ambasada Frantei in Romania.

Proiectul de hotărâre pune la dispozitia Proiectului două bunuri-spatii cu suprafata utila totala de 60 mp, situate la parterul imobilului situat pe B.dul. Regele Carol I nr. 39.

HOTĂRÂRE:

Elit - Gustul Desăvârșit

Art. 1. Se aprobă Acordul de parteneriat cu Asociaţia Agora Alba Iulia pentru implementarea proiectului ,Serviciu de integrare socio profesională -Atelier Insert Decor,, finanţat dc Ambasada Franţei in Romania

Art. 2. Preşedintele Consiliului Judeţean Alba va desemna, prin dispoziţie, persoanele din aparatul de specialitate care să facă parte din echipa de implementare a proiectului.

Expunere de motive:

În vederea continuării procesului de consolidare a serviciilor comunitare sociale şi pentru a diversificarea programelor asigurate beneficiarilor sistemului de asistenţă socială cu noi abordări care sa le faciliteze integrarea socială şi pe piaţa muncii, propunem încheierea unui acord de parteneriat cu Asociaţia Agora Alba lulia, asociaţie care a primit finanţare în cadrul Programului de granturi „Susţinerea proiectelor inovative din partea ONG-urilor din România, în domeniul coeziunii sociale,, lansat de Ambasada Franţei din România pentru proiectul denumit „Serviciu de integrare profesională -Atelier Insert Decor,,. Deoarece proiectul ce urmează a fi implementat are caracter inovativ şi este un proiect pilot de incluziune socială pentru persoane care au nevoie de sprijin profesional şi material pentru a se putea integra pe piaţa muncii şi totodată se înscrie în tendinţele actuale europene şi naţionale de dezvoltare dc unităţi de economie socială, considerăm necesară şi oportună implementarea în parteneriat a proiectului propus.

Asociaţia Agora Alba lulia, organizaţie nonprofit cu activitate comunitară în domeniul serviciilor comunitare, a depus spre finanţare un proiect în cadrul Programului de granturi „Susţinerea proiectelor inovatoare din partea ONG-urilor din Romania în domeniul coeziunii sociale,, lansat de Ambasada Franţei din România. In cadrul sesiunii anuale 2012, s-a finanţat un singur proiect şi în urma evaluării celor 117 proiecte depuse în cadrul sesiunii, proiectul asociaţiei Agora, denumit „Serviciu de integrare socio profesională —Atelier Insert Decor,, a fost declarat câştigător şi va fi finanţat cu suma de 10 000 de euro. Dat fiind faptul că proiectul se adresează unor categorii defavorizate dc persoane cu probleme de incluziune socială, asociaţia a solicitat Consiliului Judeţean Alba sprijin în implementarea proiectului şi asigurarea sustenabilităţii serviciului ce va fi înfiinţat prin proiect.

În vederea lărgirii portofoliului de proiecte al Consiliului Judeţean Alba şi a dezvoltării de servicii inovatoare, în acord cu nevoile comunităţilor locale şi ale beneficiarilor, propunem Consiliului Judeţean Alba aprobarea unui acord de parteneriat cu Asociaţia Agora Alba lulia în vederea dezvoltării serviciului de integrarea socio profesională pentru persoane care beneficiază de servicii sociale şi prestaţii acordate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, precum şi de serviciile sociale comunitare locale, în vederea pregătirii beneficiarilor pentru accesarea pieţei muncii, prin îmbunătăţirea pregătirii profesionale şi capacităţilor de adaptare la locul de muncă.

Prevederi din contract:

Art.3 Obligaţiile Consiliului Judeţean Alba:

Coordonează implementarea proiectului împreună cu reprezentanţii asociaţiei

Asigură spaţiul pentru organizarea serviciului în clădirea grupului Şcolar de Èducajie Incluzivă, B.dul. Regele Carol I nr. 39 in suprafaţă de 60 mp şi utilităţile aferente,

Se implica în organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul proiectului, în calitate de partener cu drepturi egale;

Asigură selecţia beneficiarilor prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba

Art.4. Obligaţiile Asociaţiei Agora Alba lulia:

Asigură prin intermediul proiectului suma de 44 800 lei necesară dotării serviciului, achiziţionării mobilierului specific pentru activităţi şi echipamentelor, materia primă şi materialele de lucru necesare,

Asigură resursele umane care să realizeze activităţile de specialitate;

Răspunde de realizarea obiectivului serviciului Atelier Insert DËCOR, achiziţionarea şi montarea de mobilier specific şi echipamente, asigurarea resurselor umane care să realizeze activităţile planificate şi derularea activităţilor specifice.

Se implică în organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul atelierelor, în calitate de partener cu drepturi egale;

Va asigura administrarea Atelierului Insert DECOR pe o durată de cel puţin 4 ani după finalizarea implementării proiectului.

Art. 5. Patrimoniu

După finalizarea proiectului, dotările realizate cu finanţare europeană nerambursabilă vor intra în patrimoniul Asociaţiei Agora Alba lulia şi vor fi administrate de aceasta pentru susţinerea activităţilor de pregătire profesională pentru care această bază materială a fost realizată.

Art. 6. Durata acordului de parteneriat

Durata acordului de parteneriat este de 5 ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Drumul comunal DC139 din comuna Vadu Moților va fi reabilitat. Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria comunei Vadu Moților a solicitat avizul de mediu pentru reabilitarea drumului comunal DC139 și îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, dar și crearea de condiţii decente de trai locuitorilor zonei şi în consecinţă dezvoltarea zonei.

Drumul comunal DC139 este într-o stare avansată de degradare și necesită imediata intervenție. Traseul este unul de munte, cu lățimi mici ale părții carosabile de 3.00 m cu declivități relativ mari. Șanțurile sunt neregulate sau lipsesc cu desăvârșire pe multe zone, cu secțiuni variabile, în mare parte colmatate cu vegetație și pământ.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acest lucru duce la staționarea apei în timp îndelungat pe platforma drumurilor, apa infiltrându-se în corpul drumurilor și produce degradări în structura rutieră. Există podețe tubulare, colmatate, care necesită înlocuire. Nu există indicatoare rutiere sau marcaje.

Principalii participanți la trafic pe acest drum sunt locuitorii comunei Vadu Moților, iar prin asigurarea rețelelor de drumuri se va stimula creșterea economică, dezvoltarea localităților din împrejurimi prin construirea de noi locuințe, investiții generatoare de venituri și locuri de muncă.

Valoarea investiției este estimată la cca 8,004,550.34 lei fără TVA.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO | ”A încercat să evite o coliziune”: cum a rămas un șofer cu mașina blocată în șanțul de pe marginea străzii

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

FOTO | ”A încercat să evite o coliziune”: cum a rămas un șofer cu mașina blocată în șanțul de pe marginea străzii

Un șofer din Crăciunelu de Jos a evitat în ultimul moment coliziunea cu alt autoturism, dar s-a ales cu roțile mașinii în tranșeea de pe marginea drumului.

Imaginile cu mașina blocată au fost postate pe o rețea de socializare iar mesajele răutăcioase nu au întârziat să apară: ”Aici mai ține si de sofer. Hai să fim serioși, are zece metri de pod in față și el a intrat in șanț”. Alții au sărit în apărarea șoferului: ”Dacă trebuie să eviți ceva acolo ajungi”, ”Mare tâmpenie șanțurile alea adanci lasate descoperite pe marginea drumurilor!” au comentatt câțiva cetățeni la postarea de pe Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| S-au dat aprobările pentru modernizarea propriu-zisă pe Emil Racoviță: așteptarea oamenilor ia oare sfârșit?

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

S-au dat aprobările pentru modernizarea propriu-zisă pe Emil Racoviță: așteptarea oamenilor ia oare sfârșit?

Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba a anunțat cu mare bucurie semnarea contractului de finanțare pentru lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din zona Emil Racoviță.

S-a semnat contractul de finanțare pentru lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din zona Emil Racoviță, prin programul guvernamental „Anghel Saligny”
Ministrul dezvoltării, Attila Cseke, a semnat documentul prin care se asigură finanțarea de peste 14 milioane de lei. În concluzie, am trecut de la stadiul, parcă interminabil, de „vom face”, la cel de „facem”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu mă grăbesc să anunț că e o veste bună ci, mai degrabă, că păsuirea dată de albaiulienii de aici se apropie de sfârșit. Acest moment are în spate o istorie din care nu lipsesc frustrările și dezamăgirile de ambele părți. Nu e o consolare pentru nimeni să amintim că toți indicatorii tehnici, procedurile de expropriere, toate etapele acestui proiect de reabilitare au pornit cu mulți ani în urmă. Iar întârzierea modernizării acestei zone nu poate fi transformată într-o vină exclusivă a unui politician, om de administrație sau ambele.

Oricine și-ar fi dorit să nu o ducă în cârcă. Dar banii pentru investiții de o asemenea amploare nu pică din cer, „buzunarele” unui buget nu pot fi dilatate cu un simplu „poc” din degete iar situația terenurilor și imobilelor de acolo nu se putea clarifica peste noapte.
Din fericire, banii guvernamentali din Programul Anghel Saligny inițiat de PNL vor porni investițiile și vor pune capăt acestei situații. Peste 14 milioane de lei vor fi folosiți pentru apă și canalizare pe tronsoanele de pe cele 11 străzi din zona Racoviță, urmând ca a doua etapă, de asfaltare, să poată primi finanțare tot din acest program.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care, în ultima perioadă, au susținut această alocare de fonduri și au grăbit semnarea acestui contract. În special colegilor mei din PNL, secretarul de stat Claudiu Racuci, viceprimarului Marius Filimon, dar și celor care s-au implicat Indiferent de partidul din care fac parte ori de funcția ocupată.” a declarat vicepreședintele pe pagina de Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea