Rămâi conectat

Actualitate

Părinții vor primi de 100 lei în plus la salariu pentru fiecare copil înscris la o unitate de învățământ: Cum se obține noul beneficiu

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Părinții vor primi de 100 lei în plus la salariu pentru fiecare copil înscris la o unitate de învățământ: Cum se obține noul beneficiu

Începând cu anul acesta, părinții care realizează venituri din salarii beneficiază de o deducere personală suplimentară din impozitul pe venit de 100 de lei pentru fiecare copil înscris la o unitate de învățământ, în urma modificării Codului Fiscal de anul trecut. De acest lucru beneficiază doar unul dintre părinți, a explicat, pentru Libertatea, Iuliana Constantinescu, din cadrul Federației Naționale a Asociațiilor pentru Părinți.

Beneficiul a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2023 și se acordă „tuturor salariaților care sunt părinți, indiferent de venituri”. Singura condiție este ca elevul sau preșcolarul să fie înscris la o unitate de învățământ.

„Practic se mărește salariul acelui părinte cu 100-200 de lei, în funcție de câți minori are. Aceștia trebuie să fie înscriși obligatoriu la o unitate de învățământ (n.r. creșă, grădiniță sau școală) Părinții trebuie să ducă la angajator documentele pentru fiecare copil. Ei trebuie să știe că pot beneficia de acest lucru din prima lună pentru că dacă nu faci solicitarea acum în ianuarie și o faci în februarie primești banii doar pe februarie”, a declarat Iuliana Constantinescu din cadrul Federației Naționale a Asociațiilor pentru Părinți.

Părintele trebuie să facă cerere prin angajator și dovedește că, copilul este înscris într-o unitate de învățământ și să aducă adeverință de la școală a copilului.

Deducerea se asigură doar unuia dintre părinți. Totodată, dacă părintele lucrează pentru mai mulți angajatori, acesta are obligația să declare că nu beneficiază de astfel de deduceri de la un alt angajator, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 16 din 15 iulie 2022.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea