Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Părintele Vasile Oprișa, preot al parohiei Roșia Montană, a trecut la cele veșnice: A slujit cu credință 35 de ani

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Părintele Vasile Oprișa, preot al parohiei Roșia Montană, a trecut la cele veșnice: A slujit cu credință 35 de ani

Părintele pensionar Vasile Oprișa, fost paroh al parohiei Roșia Montană I, protopopiatul Câmpeni, a părăsit această lume în data de 27 august 2023, lăsând în urmă o comunitate profund întristată. În vârstă de 67 de ani, părintele Vasile s-a născut pe 22 iulie 1956 în localitatea Valea Lupșii din județul Alba, fiind copilul iubit al lui Sabin și Sava Oprișa. După o căsătorie binecuvântată cu Maria Barb în 1980, viața sa a cunoscut bucuria nașterii a două fiice, Mariana și Raluca Ancuța.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Anul 1981 l-a găsit pe părintele Vasile cu diploma de absolvent al Institutului Teologic de Grad Universitar din Sibiu, iar în ziua de 2 februarie a aceluiași an, Catedrala eparhială din Alba Iulia a fost martora hirotonirii sale ca preot în parohia Trâmpoiele, protopopiatul Alba Iulia. Cu un zel apostolic și o credință neclintită în Dumnezeu, părintele și-a dedicat următorii ani slujirii în parohia Roșia Montană I, unde a fost transferat în 1987. Aici, în această comunitate, și-a desfășurat cu devotament activitatea pastoral-misionară, celebrând cu smerenie și evlavie sfintele slujbe.

La data de 1 mai 2022, părintele Vasile Oprișa s-a pensionat la limită de vârstă, încheind astfel decenii de slujire dedicată. Însă amintirea sa și influența sa pozitivă vor rămâne în inimile celor pe care i-a ghidat spiritual.

Slujba de înmormântare va avea loc pe 29 august 2023, începând cu ora 13.00, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Roșia Montană I. Ne rugăm ca Marele Arhiereu, Hristos Domnul, să-l primească în rândul slujitorilor săi credincioși și să-l așeze în slujba cea veșnică în Împărăția Cerurilor. În același timp, întreaga comunitate se roagă pentru familia îndoliată, cerând mila și mângâierea divină în aceste momente de durere.

Dumnezeu să odihnească sufletul părintelui Vasile Oprișa în pace!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea