Rămâi conectat

Sport

Parcurs fără greşeală pentru CSŞ Blaj la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La jumătatea turului Campionatului Naţional de volei categoria de vârstă cadete, CSŞ Blaj se poate mândri cu un parcurs ireproşabil, 3 victorii din tot atâtea posibile cu CSŞ Ştei, CSŞ Lugoj şi CSŞ Bega Timişoara, toate cu acelaşi  scor (3-0). Clasamentul dupa 3 etape este: 1. CSŞ Blaj 9 puncte, 2. CSŞ Bega Timişoara 6 p, 3. CSŞ Ştei 4 p, 4. CSŞ Lugoj 4 p, 5. CSŞ Deva 3 p, 6. CS Hand United Arad 1 p. În ultimele două etape ale turului CSŞ Blaj va întâlni pe teren propriu pe CS Hand United Arad (13 noiembrie) şi în deplasare pe CSŞ Deva (27 noiembrie).
Oficialii clubului nu îşi ascund obiectivul acestui an competiţional şi anume obţinerea unei medalii. Acest rezultat nu ar fi unul surprinzător în condiţiile în care CSŞ Blaj are în palmares 3 medalii, una de aur şi una de argint la minivolei şi o medalie de bronz la speranţe. Aceste performanţe obţinute în ultimii ani cât şi tradiţia voleiului la Blaj a convins Ministerul Educaţiei să înfiinţeze în municipiu un Centru de Excelenţă Regional pentru volei feminin (cu 5 jucătoare venite recent de la CSŞ Topliţa, CSŞ Târnăveni şi CSŞ Turda). Bazându-se pe strategia stabilită de CJ Alba privind susţinerea voleiului ca sport reprezentativ al municipiului Blaj, începând din acest an a luat fiinţă CS Volei Alba Blaj, o echipă de senioare ce evoluează în liga secundă având ca obiectiv imediat promovarea în primul esalon şi căştigarea unei medalii în următorii 3 ani. Activitatea CSV Alba Blaj este strâns corelată cu cea a Centrului De Excelenţă, al cărui scop principal este chiar de a deveni pepinieră pentru echipa mare. „Ultimii doi ani au reprezentat o adevărată revigorare a sportului de performanţă la Blaj. Sunt mulţumit să observ că politica dusă de administraţia publică locală, a paşilor mărunţi dar fermi este una de succes, singura care poate reprezenta o baza solidă pentru performanţele viitoare„, a declarat primarul Blajului Gheorghe Valentin Rotar.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2). Liderul, a treia victorie consecutivă, a doua externă, iar albaiulienii, cu o formație de juniori, pierd […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea