Rămâi conectat

Ştirea zilei

Parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia, înlocuită cu un ceremonial: 25 de mijloace tehnice de luptă și 300 de militari defilează în acorduri de fanfară

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia a fost înlocuită cu un ceremonial militar în cadrul căruia, în acorduri de fanfară, vor defila circa 300 de miliari și 25 de mijloace tehnice de luptă și sprijin, respectiv Transportoare Amfibii Blindate, Autospeciale de Geniu sau Autostații radio pentru subunitățile de transmisiuni.

Comandantul Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, colonelul Marcel Domșa, a declarat, luni, după ședința tehnică organizată cu ocazia Zilei de 1 Decembrie că parada militară a fost înlocuită cu un ceremonial militar.

Citește și Programul zilei de 1 Decembrie de la Alba Iulia

”Ceremonialul militar dedicat aniversării zilei de 1 Decembrie este unul, spun eu, reprezentativ pentru Ministerul Apărării Naționale și Ministerul de Interne. Având în vedere faptul că în toate garnizoanele din țară vor fi organizate evenimente, sigur că și Alba Iulia este o garnizoană importantă și în acest sens au fost stabilite de către Divizia 4 Infanterie Gemina, forțe care vor fi dislocate în Garnizoana Alba Iulia pentru a participa la acest eveniment. În această idee, pe lângă efectivele din Garnizoana Alba Iulia, vor mai participa efective ale MApN din garnizoanele Sebeș, Sibiu, Deva, Brad, iar din MAI efective din Târgu Mureș”, a spus Marcel Domșa.

Ca în fiecare an, ceremonialul se va desfășura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, iar în dispozitivul de defilare vor fi reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informaţii, Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” şi Poliţiei Locale. Aceștia vor defila înarmați și cu mijloace mobile.

”Efectivele participante sunt de aproximativ de 300 de militari și 25 de mijloace tehnice de luptă, din ambele ministere. Sigur, acest număr variază, el poate fi upgradat, dar deocamdată vorbim despre aceste efective. În ceea ce privește ceremonialul în sine, va fi cel consacrat, cu depuneri de coroane. Vor fi mijloace tehnice de luptă specifice forțelor participante, adică Transportoare Amfibii Blindate pentru Batalionul 26 Vânători de Munte, Autostații radio pentru subunitățile de transmisiuni, autospeciale de Geniu pentru Batalioanele de Geniu și, sigur, tehnica specifică Ministerelor de Interne pentru mașini pentru intervenție, mașini pentru asigurarea liniștii și ordinii publice”, a mai spus Marcel Domșa.

În 30 noiembrie se va face o repetiție generală a ceremonialului militar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor Două tulnicărese din Apuseni, Crinela Narița și Geanina Onețiu, au oferit sâmbătă, 20 aprilie, un moment artistic special, în cadrul unui eveniment din seria inițiativelor europarlamentarului Victor Negrescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea