Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Papa Francisc: ”Biblia ne spune că trebuie să-i PRIMIM pe migrați și refugiați”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

papa_francisc_bibliaCreștinii au datoria biblică să-i primească pe migranți și refugiați, declară Papa Francisc în mesajul tradițional pe care îl dedică în fiecare an migranților și refugiaților, dat publicității joi.

Pe fondul aprigelor dezbateri din Europa generate de cel mai mare aflux de solicitanți de azil de după Al Doilea Război Mondial, liderul spiritual al celor 1,2 miliarde de catolici din lume spune că migranții ar trebui priviți nu numai pe baza statutului lor ‘legal’ sau ‘ilegal’, ci mai presus de toate ca oameni a căror demnitate trebuie protejată și care „sunt capabili să contribuie la progresul bunăstării generale”.

El subliniază, de asemenea, necesitatea de a ajuta țările de origine ale migranților să combată foametea, războiul și nedreptatea economică la nivel global și de a informa opinia publică pentru a preveni temerile nejustificate și speculațiile în detrimentul migranților.

„Revelația biblică ne îndeamnă să urăm bun venit străinilor; ne spune că, făcând aceasta, deschidem ușile noastre în fața lui Dumnezeu”, declară papa Francisc în mesajul său pentru Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților 2016, pe care Biserica Catolică o celebrează la 17 ianuarie.

„În timpul nostru, fluxuri de migrație sunt în continuă creștere peste tot în lume (…) Foarte des (…) ei (refugiații) trebuie să facă față lipsei de standarde și practici clare de reglementare a primirii lor și de prevedere a unor itinerarii de integrare pe termen scurt și lung, cu atenție la drepturile și obligațiile tuturor”, se arată în acest mesaj postat pe site-ul Vaticanului.

„Pe baza acestor concluzii, am vrut ca Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților 2016 să fie consacrată următoarei teme: ŤMigranții și refugiații ne provoacă. Răspunsul Evangheliei Milostiviriiť. Fluxurile migratorii sunt acum o realitate structurală și prima întrebare care se pune este cum să fie depășită faza de urgență pentru a face loc unor programe care să abordeze cauzelor migrației, schimbările care au loc și consecințele care imprimă fețe noi societății și popoarelor”, spune papa în mesajul său.

Suveranul pontif îi descrie pe migranți ca pe „frații și surorile noastre în căutarea unei vieți mai bune, departe de sărăcie, foamete, exploatare și distribuirea nedreaptă a resurselor planetei, care sunt menite să fie împărțite echitabil pentru toți” și remarcă faptul că „dezbaterile cu privire la condițiile și limitele care să fie stabilite pentru primirea migranților continuă nu numai la nivelul politicilor naționale, ci și în unele comunități parohiale a căror liniște tradițională pare să fie amenințată”.

Papa Francisc este un avocat bine-cunoscut al drepturilor migranților, subliniază agenția DPA. El a ales Lampedusa în iulie 2013, ca destinație a primei sale călătorii papale după ce a devenit Suveran Pontif, această insulă italiană servind de multe ori ca un prim punct de sosire a migranților veniți cu barca spre Europa din Africa de Nord.

Luna trecuta, suveranul pontif a chemat toate parohiile catolice europene să preia o familie de migranți și se fac aranjamente pentru a găzdui două dintre ele chiar în interiorul Cetății Vaticanului.

De asemenea, papa Francisc a subliniat, în timpul recentei sale călătorii în SUA, propriile sale origini migrante, ca fiu al unor emigranți italieni în Argentina.

sursa:agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea