Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pacienții critici cu coronavirus și medicii din România vor beneficia de un tratament cu plasmă umană hiperimună

Ziarul Unirea

Publicat

în

După modelul practicat în alte țări, România va împlementa tratementul cu plasmă umană hiperimună pentru pacienții aflați în stare critică, respectiv pentru luptătorii din prima linie, anunță Ministrul Sănătății. Acest lucru va fi posibil în urma unei donații a trei echipamente de plasmafereză și 3.000 de kituri de colectare de plasmă, realizat într-un protocol între Minister și SC Besmax Pharma.

Valoarea totală a donației este de aproximativ 103.950 euro fără TVA (63.000 euro echipamentele și 40.950 euro kiturile).

Scopul donației este să asigure accesul pacienților români infectați cu SARS-COV2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalesceți, la fel ca pacienții din alte țări, care au autorizat acest tratament salvator de vieți.

Cele 3 echipamente și cele 3000 de chituri de colectare de plasmă vor fi folosite exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți), conform criteriilor stabilite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

Plasma umană astfel colectată va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare (de exemplu cadre medicale care îngrijesc pacienții infectați cu SARS-COV2), precum și pentru tratamentul pacienților critici, conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, întocmite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

Surse: Facebook – Ministerul Sănătăţii – România


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCCIDENT între Albac și Horea: Un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCCIDENT între Albac și Horea: Un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului Un accident rutier a avut loc duminică seara între Albac și Horea. Un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului. Citește și: FOTO | Cum s-a petrecut accidentul de pe DN 75, la Vadu Moților: Doi vârstnici din Craiova au ajuns la spital după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea