Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Vrem o Alba puternică, ascultată la Bucureşti, reprezentată de oameni credibili, serioşi, bine pregătiţi!

Publicat

în

psd logoAşa cum a remarcat deputatul PSD Ioan Dîrzu, cu ocazia lansării candidaţilor partidului, PSD are o echipă de excepţie la nivel judeţean. În prezent, PSD are cei mai performanți primari la nivelul județului Alba, dar și o echipă de top la Consiliul Județean şi la Consiliul Local, în frunte cu Călin Potor –  viitorul primar al municipiului Alba Iulia. Deputatul Ioan Dîrzu este cel mai activ parlamentar de Alba, fiind candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba.

Invitat special la evenimentul de lansare a candidaţilor PSD, fostul ministrul al Apărării, Mircea Duşa, a declarat că “în timpul guvernării Ponta fiecare localitate din ţară a beneficiat de Programul Naţional de Dezvoltare Locală, de fonduri pentru refacerea infrastructurii, care nu au fost acordate pe criterii politice. Primarii care au avut proiecte au şi beneficiat de bani! Şi în judeţul Alba se văd efectele benefice ale acestui program – mai ales prin realizarea de reţele de alimentare cu apă şi canalizare, dar şi în asfaltarea de drumuri.

Le-am spus candidaţilor că trebuie să câştige alegerile din acest an pentru că vor fi primarii centenarului Marii Uniri! Noi, ardelenii, suntem mândri şi mai patrioţi decât alţi locuitori ai ţării atunci când auzim de Alba Iulia, care este simbolul Unirii, un eveniment foarte important pentru întreaga ţară“. Totodată, ministrul Duşa a declarat că “aşa cum s-au pregătit alegerile şi cum se va acţiona în campania electorală PSD va obţine un scor foarte bun atât pentru funcţiile de primari, cât şi pentru cele de consilieri judeţeni şi locali. Trebuie să revenim, după ce n-am mai fost la conducerea Consiliului Judeţean Alba din anul 2004, pentru a ajuta anumite localităţi din judeţ care au rămas mult în urma altor zone din punct de vedere al dezvoltării!“. Aşa cum remarca deputatul Ioan Dîrzu, “PSD nu vrea să ofere cifre, aşa cum au făcut cei din PNL, care au spus că au depus o sută de mii de semnături, dar adevărul este că la Biroul Electoral Judeţean au fost depuse 2.500 de semnături. Acesta este adevărul! În ceea ce ne priveşte, noi o să numărăm primarii în ziua votului!“.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mircea Duşa a adăugat: “Noi venim cu argumente în această campanie electorală, cu proiecte, în timp ce liberalii se ceartă aproape în fiecare judeţ şi sunt unele în care nu au candidaţi în municipiile reşedinţă de judeţ! Ei ne spun toată ziua că trebuie să fie alegeri în două tururi, însă Curtea Constituţională a decis; totuşi, unii liberali spun ceva, alţii mai aşteaptă până săptămâna viitoare, dar un lucru e clar: potrivit Comisiei de la Veneţia, precizările sunt foarte clare – legislaţia nu se schimbă cu un an înainte de alegeri!“. La rândul său, europarlamnetarul PSD Victor Negrescu a declarat că “PSD porneşte această campanie sub sloganul: Vrem o Alba puternică, ascultată la Bucureşti, reprezentată de oameni credibili, serioşi, bine pregătiţi. Am prezentat rezultatele primarilor noştri, ale guvernării Victor Ponta şi credem că acestea ne recomandă pentru a conduce în viitor judeţul Alba şi majoritatea localităţilor din judeţ. PSD Alba e văzută la Bucureşti ca o organizaţie cu un potenţial foarte mare! Asta pentru că alegerile europarlamentare au demonstrat că există foarte mulţi social-democraţi în judeţ; atunci PSD Alba a câştigat municipiul Alba Iulia cu un scor foarte mare comparativ cu cel al adversarilor noştri, liberalii, iar la nivelul judeţului am fost foarte aproape de a câştiga alegerile. E foarte important să venim cu proiecte concrete şi să încercăm să atingem din nou acest obiectiv!”.

Publicitate electorală

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare