Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Sănătatea românilor – o prioritate naţională!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

danie-breazPacientul – pe primul loc în programul PSD pentru Sănătate

Sănătatea şi viaţa sunt nepreţuite! Acesta este principiul de la care PSD a pornit, construind noul program de sănătate, ce presupune un sistem de sănătate calitativ, aflat în slujba pacientului român. Bugetul pentru Sănătate va fi construit corect, în funcţie de nevoile sistemului, punând pe primul loc pacientul, astfel încât orice bolnav din România să aibă acces la servicii medicale de calitate şi medicamente gratuite sau compensate. Pacientul român trebuie să fie ocrotit şi sprijinit de sistemul de sănătate şi nicidecum încurcat de hăţişul birocratic.

Pentru servicii de sănătate calitative avem nevoie de spitale la standarde europene, așa că PSD susține necesitatea construirii, până în 2020, a Spitalului Republican „Carol Davila”, cu peste 2.500 de paturi şi o suprafaţă de 60-80 de hectare, care va fi finanţat cu 750 de euro pe zi, pe pat utilizat, după modelul clinicii AKH din Viena. Pe lângă acest spital, programul de guvernare al PSD cuprinde și construirea a 8 spitale regionale noi, cu 1.000 de paturi, dar şi reabilitarea şi modernizarea spitalelor judeţene şi locale. PSD mai are în vedere înnoirea parcului de ambulanţe existent şi să fie cel puţin o ambulanţă repartizată pentru fiecare comună. Investiţiile în sistemul de sănătate se vor ridica, în următorii 4 ani, la 5 miliarde de euro.

Până în 2020, PSD doreşte ca bugetul pentru sănătate să reprezinte 6,4% din PIB. În centrul acestor reforme se va afla pacientul, iar sănătatea românilor va fi cu adevărat prioritate naţională. Lista medicamentelor compensate va fi revizuită frecvent, astfel încât pacienţii să aibă acces mai rapid la medicamentele noi de pe piaţă. Reducem preţul medicamentelor inovative şi acordăm un medicament GRATUIT pentru fiecare boală (aceste medicamente vor fi în plus faţă de medicamentele gratuite asigurate prin programele naţionale de sănătate).

În anul 2015, guvernarea PSD a început programul naţional pentru vindecarea bolnavilor de hepatită C şi 5.700 de pacienţi cu gradul de fibroză F4 au primit tratament gratuit; 99% dintre cei verificaţi până acum au fost vindecaţi complet. Programul trebuia să continue pentru pacienţii cu gradul F3, însă a fost blocat, cu indiferenţă şi cruzime de Guvern Cioloş-PNL. Guvernul tehnocrat, susţinut frenetic de PNL, a blocat şansa la vindecare pentru 10.000 de bolnavi de hepatită C.

Pentru ca românii să beneficieze de servicii de sănătate de înaltă calitate, la nivel european, avem nevoie de medici, de oameni dedicaţi, care au fost ignoraţi și umiliți de Guvernul Cioloş. Premierul Dacian Cioloş şi tehnocraţii săi, SUSŢINUŢI de PNL, demonstrează că nu le pasă de medicii şi de asistenţii medicali din România şi se opun creșterii salariilor acestora. Asta în condițiile în care există fondurile necesare, iar Ministerul Sănătăţii încheie acest an cu milioane de euro necheltuite!

PSD are în vedere ca, de la 1 ianuarie 2018, un medic rezident să aibă un salariu brut de 1.200 de euro, un medic specialist gradul V clinic — 2.650 de euro, un medic primar gradul V clinic — 3.377 euro, iar un medic primar gradul V ATI-urgenţă — 3.600 euro. Tot de la 1 ianuarie 2018, asistenţii medicali vor avea parte de o creştere a salariilor de 100%.

Noi garantăm dreptul la servicii medicale de calitate fiecărui român! Propunem un program coerent şi avem nevoie de votul tuturor celor care cred în România!

Votați PSD, votați oameni profesionişti în Parlamentul României!

Daniel BREAZ, candidat PSD la Senatul României

Comandat de PSD Alba/Executat de SC Unirea Pres SRL/Cod unic mandatar financiar: 11160007

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea