Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

(P) Poveşti liberale… PNL şi Guvernul Cioloş continuă circul ieftin pe tema salariilor din Educaţie şi Sănătate!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

suciuÎn urmă cu doar o săptămână, afirmam că acest guvern de tehnocrați susținut de liberali este o dezamăgire pentru milioane de români. Mai mult, referitor la programul de guvernare prezentat de Dacian Cioloș, spuneam că nu este altceva decât o simplă poveste, o înșiruire de principii politicianiste, fără nicio legătură cu zona economică. Din păcate, am avut dreptate! Liberalii au confirmat că nici ei și nici Guvernul Cioloș nu au un proiect care să vizeze legea salarizării unice. Și ne spun doar… povești!

Nici liberalii și nici Guvernul Cioloș nu au soluții la problemele românilor

Chiar dacă liberalii anunțau, cu “surle și trâmbițe”, că au un program de guvernare care se mulează perfect pe principiile enunțate de Dacian Cioloș în celebra “Platformă 100”, nimeni nu a văzut și nu a auzit nimic de acest proiect al PNL. Mai mult, prin declarația sa, liderul liberal Eugen Nicolăescu, care se ruga de miniștrii Guvernului Cioloș să conceapă un proiect de salarizare unică cu care să vină în Parlament, nu face altceva decât să confirme că nu există un astfel de proiect.

“Te rugăm frumos, guvernule, pentru că este datoria ta să faci acest lucru, să vii cu el la Parlament”, i-a transmis Eugen Nicolăescu ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru. Confirmă cumva rugămințile lui Eugen Nicolăescu că ar avea PNL un astfel de proiect? Confirmă rugămințile lui Nicolăescu că PNL, care a contestat la Curtea Constituțională majorările salariale propuse de PSD, ar avea alte soluții pentru angajații din Sănătate și Educație? NU! În schimb, la fel ca tehnocrații Guvernului Cioloș, și liberalii îi anunță pe români că au ei niște principii care trebuie să se regăsescă în legea salarizării unice… Povești!

Care sunt efectele circului ieftin liberal?

Răspunsul este simplu și din păcate extrem de dureros. Numai în județul Alba, peste 10.000 de familii puteau să beneficieze de majorările salariale propuse de PSD, dacă această lege nu era contestată de PNL și de Guvernul Cioloș la Curtea Constituțională! Nu spun că aceste creșteri salariale de 15 procente ar rezolva problemele din Sănătate sau Educație sau că aceste majorări salariale sunt mari.  Dar erau un semnal pozitiv pentru acești angajați!

Din păcate, și o spun cu mare regret, liberalii au ajuns să trateze astfel de inițiative în stil politicianist! Iar în lipsă de argumente recurg la jigniri! Spun asta pentru că nu poți să afirmi că o astfel de propunere este “pomană electorală”. Cei care lucrează în Sănătate sau Educație nu sunt pomanagii, domnilor liberali! Așa cum niciun român care muncește în această țară nu este pomanagiu și trebuie să fie plătit pentru munca depusă! Din punctul meu de vedere, astfel de declarații fac un mare rău societății românești și oamenilor care muncesc cinstit în această țară! Am amintit doar câteva motive pentru a înțelege că acest guvern trebuie să plece! Din data de 11 decembrie, Guvernul ZERO va deveni o amintire tristă și dezamăgitoare!

CORNEL SUCIU,
Candidat PSD la Camera Deputaților

Comandat de PSD Alba/Executat de SC Unirea Pres SRL/Cod unic mandatar financiar: 11160007

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea