Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Mircea Trifu a semnat scrisoarea de angajament pentru educație

Publicat

în

Mircea Trifu este, deocamdată, singurul candidat la Primăria municipiului Alba Iulia, care a semnat scrisoarea de angajament, ”Educația, responsabilitate și pentru comunitate”, lansată de Consiliul Național al Elevilor și relansată de fostul președinte al CJE Alba, Andrei Nicolae Popa.

Scrisoarea prevede că, dacă vor ajunge primari, candidații trebuie să-și asume obiective/responsabilități, între care să considere educația o prioritate, să demareze proiecte menite să scadă abandonul școlar, să sprijine proiecte ale elevilor, profesorilor, să se implice în finanțarea și dotarea școlilor, internatelor și căminelor.

”Tinerii trebuie să fie prioritatea României. Ei au fost sacrificați pe front, la Revoluție și în cele mai importante momente ei au decis soarta României. Acum, ei trebuie susținuți”, a spus Mircea Trifu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Andrei Popa a relansat provocarea în Alba Iulia:

”A trecut mai mult de o saptamana de cand am lansat si eu apelul pentru educatie catre candidatii la Primaria mun. Alba Iulia. Pana acum, niciun candidat la functia de primar, in afara de Trifu Mircea, nu a semnat angajamentul pentru educatie, un angajament de bun simt elaborat de Consiliul National al Elevilor.
Deci, educatia nu este o prioritate pentru candidatii la Primaria Alba Iulia?

Cc: Calin Potor, Mircea Hava, Ovidiu Jidveian, Negruţ Clement, Serdean Dorin”, a scris acesta pe Facebook.

În urma apelului a primit un răspuns de la Dorin Șerdean (UNPR).

”D-le Popa, după discuția online purtata impreuna în urma cu aproape 3 săptămâni am considerat că se subînțelege ca educația este o prioritate pentru mine. Dacă e nevoie de oficializarea acestei opțiuni atunci considerati angajamentul ca fiind SEMNAT…Și altceva, pentru a va începe ziua cu zâmbetul pe buze, promit să fiu mai rapid in răspunsuri dar pentru asta va rog ca altădată să mă puneți primul în cc, nu ultimul! emoticon smile emoticon grin”, a scris Șerdean.

Consiliul Național al Elevilor solicită candidaților la alegerile locale să considere educația o prioritate

”Reprezentanții elevilor au lansat o scrisoare deschisă către candidații la alegerile locale pentru funcția de primar și consilier local prin care le solicită să își asume faptul că în situația în care vor fi aleși în funcție vor considera educația o prioritate și își vor da tot concursul pentru îndeplinirea obiectivelor solicitate în scrisoare, invitând candidații să semneze și să anunțe public asumarea obiectivelor din scrisoarea de angajament „Educația, responsabilitate și pentru comunitate”.

Alegerile locale reprezintă unul dintre cele mai importante momente în care educația, un sistem aflat în derivă, care suferă din cauza lipsei de investiție și care nu pregătește absolvenții pentru integrarea pe piața muncii și pentru viață, trebuie să ajungă un subiect prioritar în agenda publică și în agenda candidaților.

Campania inițiată de Consiliului Național al Elevilor, „Educația, responsabilitate și pentru comunitate” vrea să aducă în prim-planul campaniilor electorale educația și rolul esențial pe care autoritățile locale îl au în dezvoltarea sistemului de învățământ, în sprijinirea elevilor, profesorilor și părinților și în asigurarea unui cadru propice implicării comunității în educație.

Finanțarea de bază, alocată din bugetul național, este insuficientă în raport cu nevoile școlilor, iar aportul autorităților locale, prin finanțarea complementară, este extrem de scăzut. Mai mult decât atât, școala românească eșuează în încercarea de a reduce abandonul școlar și rata de părăsire timpurie a școlii.

Momentan, conform unor studii, două treimi din banii alocați educației ajung la cele două cincimi cele mai bogate școli ca venit mediu al părinților, în timp ce școlile din mediile dezavantajate suferă în încercarea de a asigura prezența și dezvoltarea elevilor în școală.

Autoritățile publice locale trebuie să devină un factor decisiv în evoluția sistemului de învățământ preuniversitar, și considerăm că persoanele care candidează pentru funcția de primar și pentru consiliul local trebuie să aibă în vedere rolul major al educației, ca prioritate pentru asigurarea viitorului prosper al comunității”, arată Consiliul Național al Elevilor.

Mircea Marian Trifu-Publicitate electorala
Cod unic de identificare 24160366
La comanda lui Mircea Marian Trifu
Publicat de SC Unirea Pres SRL, editor ziarulunirea.ro

educatie


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

Publicat

în

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

„Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale.

Președintele #PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele #PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele #PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene.”, a transmis Partidul Naţional Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare