Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Mircea Trifu a semnat scrisoarea de angajament pentru educație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Trifu este, deocamdată, singurul candidat la Primăria municipiului Alba Iulia, care a semnat scrisoarea de angajament, ”Educația, responsabilitate și pentru comunitate”, lansată de Consiliul Național al Elevilor și relansată de fostul președinte al CJE Alba, Andrei Nicolae Popa.

Scrisoarea prevede că, dacă vor ajunge primari, candidații trebuie să-și asume obiective/responsabilități, între care să considere educația o prioritate, să demareze proiecte menite să scadă abandonul școlar, să sprijine proiecte ale elevilor, profesorilor, să se implice în finanțarea și dotarea școlilor, internatelor și căminelor.

”Tinerii trebuie să fie prioritatea României. Ei au fost sacrificați pe front, la Revoluție și în cele mai importante momente ei au decis soarta României. Acum, ei trebuie susținuți”, a spus Mircea Trifu.

Andrei Popa a relansat provocarea în Alba Iulia:

”A trecut mai mult de o saptamana de cand am lansat si eu apelul pentru educatie catre candidatii la Primaria mun. Alba Iulia. Pana acum, niciun candidat la functia de primar, in afara de Trifu Mircea, nu a semnat angajamentul pentru educatie, un angajament de bun simt elaborat de Consiliul National al Elevilor.
Deci, educatia nu este o prioritate pentru candidatii la Primaria Alba Iulia?

Cc: Calin Potor, Mircea Hava, Ovidiu Jidveian, Negruţ Clement, Serdean Dorin”, a scris acesta pe Facebook.

În urma apelului a primit un răspuns de la Dorin Șerdean (UNPR).

”D-le Popa, după discuția online purtata impreuna în urma cu aproape 3 săptămâni am considerat că se subînțelege ca educația este o prioritate pentru mine. Dacă e nevoie de oficializarea acestei opțiuni atunci considerati angajamentul ca fiind SEMNAT…Și altceva, pentru a va începe ziua cu zâmbetul pe buze, promit să fiu mai rapid in răspunsuri dar pentru asta va rog ca altădată să mă puneți primul în cc, nu ultimul! emoticon smile emoticon grin”, a scris Șerdean.

Consiliul Național al Elevilor solicită candidaților la alegerile locale să considere educația o prioritate

”Reprezentanții elevilor au lansat o scrisoare deschisă către candidații la alegerile locale pentru funcția de primar și consilier local prin care le solicită să își asume faptul că în situația în care vor fi aleși în funcție vor considera educația o prioritate și își vor da tot concursul pentru îndeplinirea obiectivelor solicitate în scrisoare, invitând candidații să semneze și să anunțe public asumarea obiectivelor din scrisoarea de angajament „Educația, responsabilitate și pentru comunitate”.

Alegerile locale reprezintă unul dintre cele mai importante momente în care educația, un sistem aflat în derivă, care suferă din cauza lipsei de investiție și care nu pregătește absolvenții pentru integrarea pe piața muncii și pentru viață, trebuie să ajungă un subiect prioritar în agenda publică și în agenda candidaților.

Campania inițiată de Consiliului Național al Elevilor, „Educația, responsabilitate și pentru comunitate” vrea să aducă în prim-planul campaniilor electorale educația și rolul esențial pe care autoritățile locale îl au în dezvoltarea sistemului de învățământ, în sprijinirea elevilor, profesorilor și părinților și în asigurarea unui cadru propice implicării comunității în educație.

Finanțarea de bază, alocată din bugetul național, este insuficientă în raport cu nevoile școlilor, iar aportul autorităților locale, prin finanțarea complementară, este extrem de scăzut. Mai mult decât atât, școala românească eșuează în încercarea de a reduce abandonul școlar și rata de părăsire timpurie a școlii.

Momentan, conform unor studii, două treimi din banii alocați educației ajung la cele două cincimi cele mai bogate școli ca venit mediu al părinților, în timp ce școlile din mediile dezavantajate suferă în încercarea de a asigura prezența și dezvoltarea elevilor în școală.

Autoritățile publice locale trebuie să devină un factor decisiv în evoluția sistemului de învățământ preuniversitar, și considerăm că persoanele care candidează pentru funcția de primar și pentru consiliul local trebuie să aibă în vedere rolul major al educației, ca prioritate pentru asigurarea viitorului prosper al comunității”, arată Consiliul Național al Elevilor.

Mircea Marian Trifu-Publicitate electorala
Cod unic de identificare 24160366
La comanda lui Mircea Marian Trifu
Publicat de SC Unirea Pres SRL, editor ziarulunirea.ro

educatie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea