Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) În ultimul an, toate legile benefice românilor au fost blocate de Iohannis, Cioloş şi PNL!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape prin toate demersurile întreprinse în ultimul an, Guvernul Cioloș a manifestat dispreț față de români și lipsă de interes față de problemele acestora. Astăzi, la aproape șase luni de la inundațiile care au devastat sute de localități, românii încă își mai strigă neputința.

ioan-dirzuDar guvernul condus de Dacian Cioloș continuă să îi trateze cu indiferență! Astăzi, la mai bine de o lună de la adoptarea Legii conversiei, în Parlament, sute de mii de familii sunt nevoite să aștepte cu sufletul la gură decizia Curții Constituționale, care să le ia de pe umeri povara unor datorii insuportabile. Și asta pentru că premierul României, Dacian Cioloș a considerat că băncile ar fi nedreptățite!

Astăzi, numai în județul Alba, peste 10.000 de familii ar fi putut beneficia de majorări salariale cu 15 la sută. Dar nici asta nu se poate! Pentru că, așa cum ne-a explicat ministrul Muncii… nu sunt bani! Astăzi, românii ar fi scăpat de povara a 102 taxe dar, ce să vezi,… GHINION! Legea n-a fost să fie pe placul președintelui Iohannis. Deci, românii mai au de așteptat!

Astăzi, Avram Iancu nu era declarat erou național, dacă parlamentarii PSD nu ar fi dus până la capăt lupta cu acest „președinte Ghinion”, care s-a folosit de toate pârghiile instituționale pentru a bloca această lege! Din fericire pentru moții din Ardeal, de data aceasta, Iohannis a avut ghinion.

Premierul Dacian Cioloș s-a compromis în fața românilor

Dacă premierului Dacian Cioloș i-a lipsit curajul și, de ce nu, dorința de a face ceva pentru români, nu pot să nu remarc însă că nu-i lipsește tupeul. Spun asta pentru că nu pot cataloga altfel implicarea sa în campania electorală! Cum poți să spui că nu ai nimic de-a face cu această campanie electorală când afișele PNL, care au împânzit toată țara, folosesc imaginea ta? Cum poți să continui să-i minți pe români că ai avut realizări excepționale în acest an de guvernare, când nimeni nu vede nimic concret? Când statisticile arată că nu ai făcut absolut nimic! Când românii simt și știu că nu ai făcut nimic pentru ei! Când ai blocat legi importante pentru români, ca premier, cu sprijinul PNL!

Românii – jigniți și umiliți de miniștrii acestui guvern!

Pentru că am afirmat că acest guvern a manifestat dispreț față de români vreau să aduc câteva argumente. Cum aș putea cataloga altfel decât dispreț față de români declarația ministrului Economiei, Anca Dragu, care le spunea românilor să meargă în țări precum China, Brazilia sau India, să vadă cum e să muncești pe doi lei? Sau declarația ministrului Comunicațiilor, Marius Bostan, care spunea că este o imbecilitate să crezi că a scăzut calitatea învățământului pentru că salariile profesorilor sunt mici. Și le recomanda profesorilor să își dea demisia și să își caute alt loc de muncă, dacă nu le convine salariul! Și, din păcate, astfel de exemple pot continua!

În fața unor astfel de manifestări și declarații publice ale acestor miniștri eu nu pot decât să mă întreb: Dacă solicitările venite de la români nu au putut fi rezolvate de miniștrii Guvernului Cioloș, nu era onest și cinstit din partea acestora să-și dea demisia? Era sub demnitatea lor să recunoască faptul că sunt depășiți de situație? Din păcate, se pare că da! Pentru că le-a fost mai ușor să jignească milioane de români decât să înțeleagă că sunt într-un guvern care se numește Guvernul României. O instituție care trebuie să lucreze pentru români, în folosul românilor.

Ioan DÎRZU, deputat PSD de Alba

Comandat de PSD Alba/Executat de SC Unirea Pres SRL/Cod unic mandatar financiar: 11160007

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea