Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

(P) Angela Moldovan: „Un popor fără educaţie este un popor sărac”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

angela-moldovab-pmpMă numesc Angela Moldovan, sunt consilier municipal şi candidez pentru funcţia de deputat în Parlamentul României din partea Partidului Mişcarea Populară. Am absolvit Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi sunt profesoară în Alba Iulia.

M-am înscris în Partidul Mişcarea Populară încă de la înfiinţarea acestuia şi aş vrea să menţionez că înainte de a fi membră a acestui partid nu am făcut politică. Sunt preşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Mişcarea Populară Alba şi sunt mândră să reprezint femeile deosebite din acest partid, pe lista partidului pentru Camera Deputaţilor.

Partidul Mişcarea Populară este un partid tânăr, cu oameni noi (85% dintre ei nu au mai făcut politică), cu mulţi tineri, dar şi cu oameni ce au experienţă politică. De aceea, alături de aceşti oameni deosebiţi mi-am găsit locul.

Fiind de mai bine de douăzeci de ani la catedră, am auzit din patru în patru ani aceleaşi promisiuni, care au rămas simple promisiuni în ceea ce priveşte învăţământul românesc. După campaniile electorale, s-au format guverne din aceleaşi partide, care au uitat promisiunile făcute sau au luat ceea ce au dat în campaniile electorale. Acum vin din nou să ne vorbească despre schimbările în educaţie.

Cine să-i mai creadă?

Trăim o degradare continuă a învăţământului din toate punctele de vedere. Ne vedem tinerii urmând şcoli, după care sunt şomeri sau iau calea străinătăţii. Vedem că „meritul“ nu este ceea ce se promovează. Nonvaloarea este ridicată la rang de valoare, facultăţi apărute peste noapte ca „fabrici de diplome”. Un popor fără educaţie este un popor sărac, iar sărăcia generează corupţie.

Partidul Mişcarea Populară susţine ca prioritate învăţământul. Susţine depolitizarea managementului în educaţie, învăţământul dual, introducerea standardelor de evaluare a universităţilor, instalarea unor filtre credibile care să facă imposibile plagiatele şi abaterile de la etica universitară. De asemenea, susţine alocarea de resurse necesare învăţământului în funcţie de calitatea resurselor şi a încadrării absolvenţilor în piaţa muncii. Vrem transparenţă în actele decizionale ale şcolii şi instituţiilor din educaţie precum şi salarizarea personalului în funcţie de performanţa măsurată de progresul şcolar al elevilor. Vrem să aducem ŞCOALA acolo unde îi este locul, iar dascălii să se bucure de respectul cuvenit.

Votaţi Partidul Mişcarea Populară şi împreună să dăm o şansă învăţământului românesc!

Publicat de SC Unirea Pres SRL la comanda PMP Alba; Cod mandatar financiar PMP Alba 11160002

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sosia lui Klaus Iohannis candidează pentru Consiliul Local într-o comună din Alba: Asemănare perfectă cu președintele României când era tânăr

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sosia lui Klaus Iohannis candidează pentru Consiliul Local într-o comună din Alba: Asemănare perfectă cu președintele României când era tânăr Ionko Istvan-Petike este un politician din comuna Cetatea de Baltă, care urmează să candideze la Consiliul Local, din partea PNL. Asul său din mânecă, arată precum președintele României, Klaus Iohannis, când acesta era tânăr. Politicianul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea