Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ovidiu Jidveian: Mircea Hava îşi găseşte salvarea în omul care până mai ieri îi fura ideile. Îi dau un sfat: să nu aibă încredere în liberali, că va pierde

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, răspunde atacurilor făcute de PDL la adresa lui în ultima vreme, referitoare la faptul că primarul a spus că nu-i mai dă nicio şansă la alegerile prezidenţiale, în municipiul Alba Iulia, chiar dacă a câştigat la europarlamentare. Acesta vine şi îl contrazice pe liderul naţional PDL Mircea Hava şi spune că trendul descendent al PDL-ului  nu s-a oprit aici. Din punctul lui de vedere, primarul Mircea Hava îşi găseşte mai nou salvarea în organizaţia celui care până mai ieri era marele opozant al dânsului, respectiv organizaţia PNL Alba Iulia, condusă de ceva vreme de Florin Roman, şi îl sfătuieşte, colegial, pe primar, să nu facă aceeaşi greşeală pe care a făcut-o PSD-ul, mai exact să nu aibă încredere în liberali, pentru că va pierde.

Dacă copreședintele ACL Alba, Mircea Hava, crede că alianța cu liberalii va fi decisivă în câștigarea alegerilor în municipiul Alba Iulia, Jidveian vede lucrurile altfel. Joi, în conferinţa de presă acesta a spus că PDL Alba este pe un trend descendent continuu după 20 de ani de dominaţie şi că, primarul, care îşi găseşte salvarea în organizaţia celui care s-a lăudat cu realizările altora (n.a. Florin Roman), inclusiv ale lui, să nu creadă că astfel va câştiga.

“Am văzut că, recent, primarul Mircea Hava, mi-a trimis un avertisment că victoria de la Europarlamentare este o victorie mică, că la alegerile viitoare nu vom mai câştiga, că organizaţia tânărului Jidveian va fi copleşită de organizaţia PDL , ajutată, culmea, de organizaţia celor care până numai ieri erau cei mai mari opozanţi ai PDL în judeţul Alba, respectiv PNL Alba. Practic, Mircea Hava îşi găseşte salvarea, să zicem aşa, să treacă peste cele 17 % procente pe care le are în momentul de faţă PDL  în municipiul Alba Iulia, tocmai în organizaţia lui Florin Roman”, a declarat Jidveian.

 Liderul PSD Alba Iulia consideră că această poziţie “reflectă o teamă deosebită a PDL-ului faţă de valul de tineri care vin riguroşi, şi care se regăsesc la PSD”.

“Dacă la alegerile locale procentajul PDL era undeva spre 50% în judeţul Alba, după nici 2 ani trendul descendent al PDL -ului a ajuns undeva la 17% şi cred că trendul acesta descendent nu s-a oprit aici. De asta nu am simţit acea teamă, acel avertisment “părintesc”, cum l-a prezentat domnul Mircea Hava la adresa mea”, a spus Ovidiu Jidveian.

Nu poţi să faci o echipă cu cei de la PNL, ori la câte ceaune, tocane, ai merge cu ei

Politicianul Ovidiu Jidveian îl sfătuieşte pe edilul Mircea Hava să nu aibă încredere în liberali, că va pierde:

“Pentru că domnul Mircea Hava îşi găseşte salvarea în „omul marilor proiecte închipuite”, aşa cum am spus eu, în Florin Roman, care până mai ieri era omul care îi fura ideile să zic aşa, era omul care se lăuda cu realizările altora, inclusiv ale dânsului, eu îi dau un sfat, colegial până la urmă, pentru că suntem colegi de Consiliu Local şi cred că am avut o colaborare decentă la nivel instituţional, şi îi spun aşa: Să nu facă aceeaşi greşeală pe care a făcut-o PSD-ul. În liberali nu ai cum să ai încredere.  Dacă încearcă să-şi găsească salvarea în liberali va pierde, îi spun de pe acum, pentru că noi am făcut greşeala la alegerile locale (…) Nu poţi să faci o echipă ori la câte ceaune, tocane ai merge cu cei de la PNL, că văd că e la modă acum. Este un sfat colegial şi cred constructiv. Eu, ca şi cetăţean şi om politic, vreau să fac o politică constructivă, şi sunt deschis inclusiv celor de la PDL şi PNL la orice colaborare în interesul cetăţenilor”, a concluzionat Ovidiu Jidveian.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea